11/08/2018 12:16:00 μ.μ.
0

Την Παρασκευή στις 2/11/2018 και τη Δευτέρα στις 5/11/2018, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.), πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, αντίστοιχα.

Το θέμα των δύο δράσεων, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στο υπνοδωμάτιο» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του υπνοδωματίου και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τα έπιπλα, τις πόρτες και τα παράθυρα, τα συρτάρια, τα γυάλινα και κεραμικά διακοσμητικά, τις αφίσες και τους επιτοίχιους πίνακες, τις πρίζες και τα θερμαντικά σώματα. Ο χώρος του υπνοδωματίου είναι χώρος ξεκούρασης και υγιούς ύπνου, καθώς και μελέτης και ενασχόλησης με το παιχνίδι για τα παιδιά. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι ασφαλής για τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, όπως και οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού. Η ανάγκη αυτή αυξάνεται όσο μικρότερα σε ηλικία είναι τα παιδιά, γεγονός που τα καθιστά περισσότερο επιρρεπή και ευάλωτα στα ατυχήματα. Για το λόγο αυτό, η συμβολή των γονιών, των κηδεμόνων και των φροντιστών των παιδιών στην πρόληψη των ατυχημάτων και των συνεπειών τους για τα παιδιά είναι πολύ σημαντική.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές των δυο ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση ακολουθούμενη από εκπαιδευτικό βίντεο.

Οι μαθητές επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, εκφράζοντας τις απορίες τους στην ομάδα υγείας. .

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.