11/28/2018 12:50:00 μ.μ.
0

Την Παρασκευή 23/11/2018 και το Σάββατο 24/11/2018, η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές, τους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δυο δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Νοτίου Άργους» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Άργους «Παιδική Πολιτεία», αντίστοιχα.

Το θέμα των δράσεων ήταν «Τα δικαιώματα του παιδιού» και πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού (World Children’s Day) στις 20 Νοεμβρίου 2018. Σκοπός των δράσεων ήταν η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων/κηδεμόνων, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ισχύουν μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά και συζητήθηκαν εκτενώς τα 54 άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, όπως έχουν αποτυπωθεί στο ελληνικό δίκαιο με το νόμο 2101/1992.

Η τήρηση των δικαιωμάτων των παιδιών, τα οποία διακρίνονται σε τέσσερις τομείς: δικαιώματα επιβίωσης, δικαιώματα ανάπτυξης, δικαιώματα προστασίας και δικαιώματα συμμετοχής, στοχεύει στην επίτευξη της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης των παιδιών και στην προστασία τους από κάθε είδους απειλή ή κίνδυνο.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την κ. Σπυράκη Γενική Ιατρό ΕΑ΄, την κ. Γιαννακοπούλου ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Μπόζνου ΠΕ Νοσηλεύτρια, παρουσίασαν στους  μαθητές των ΚΔΑΠ και τους γονείς τους με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση ακολουθούμενη από εκπαιδευτικό βίντεο.

Οι μαθητές επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, εκφράζοντας τις απορίες τους στην ομάδα υγείας. Σημαντική υπήρξε επίσης και η ενεργός συμμετοχή των γονέων των μαθητών.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.