11/27/2018 12:13:00 μ.μ.
0

Την Τρίτη 13/11/2018 και την Παρασκευή 23/11/2018 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την προαγωγή της υγείας, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με ωφελούμενους τους ενήλικους πολίτες του δήμου Άργους-Μυκηνών.

Το θέμα της πρώτης από τις δράσεις αυτές ήταν «Υγιεινή Διατροφή: ω λιπαρά οξέα» και στόχος της ήταν η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από τους πολίτες σχετικά με τα απαραίτητα ζωικά και φυτικά λίπη, την ενεργειακή αξία τους για τον άνθρωπο και τις σημαντικές βιολογικές δράσεις τους για τον οργανισμό, στο πλαίσιο μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Αναφέρθηκε η αναγκαιότητα κατανάλωσης ω λιπαρών οξέων, ποια είναι τα κυριότερα ω-3 λιπαρά οξέα και από ποιες τροφές μπορούμε να τα προσλάβουμε. Έγινε, επίσης, αναφορά στα ω-6 λιπαρά οξέα και στις πηγές τους, στην επίδρασή τους στην υγεία μας και στην ασφαλή κατανάλωσή τους.
Η δεύτερη δράση αφορούσε την «Υγιεινή Διατροφή: ενεργειακά ποτά» με στόχο οι πολίτες να γνωρίζουν ποια είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια είναι τα συστατικά τους και η δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι, που σχετίζονται με την κατανάλωση των ενεργειακών ποτών, καθώς και οι επιπτώσεις τους στη σωματική και ψυχική υγεία, όταν συνδυάζονται με το αλκοόλ.

Έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι κατά τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση τους εμφανίζει αυξητικές τάσεις κυρίως στους εφήβους και νέους ενήλικες, τείνοντας να καταστεί απειλή για τη δημόσια υγεία.

Τη δράση παρείχε με τη μεθοδολογία της εκπαίδευσης ενηλίκων η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Χ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Γ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Β. Γιαννακοπούλου.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί θερμά τη διευθύντρια του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Δανοπούλου, καθώς και τους υπαλλήλους για την αποτελεσματική συμβολή τους.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
 ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.