10/08/2018 10:01:00 π.μ.
0

Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής  Υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης, της γνωστής OLAF, προκειμένου να σταματήσει το πάρτυ με τα κονδύλια της ΕΕ στο προσφυγικό, ζήτησε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 3/10/18 με αφορμή τη συζήτηση για την ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μεσόγειο και την  παροχή στήριξης της ΕΕ στις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Απαντώντας ο παρευρισκόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ άφησε ανοιχτό το ζήτημα παρέμβασης της OLAF προκειμένου  να ελέγξει τη διαχείρηση των κονδυλίων της ΕΕ στο προσφυγικό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι «το Δουβλίνο 3 έχει αποτύχει, αυτό νομίζω το παραδέχονται όλοι. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα και την Ιταλία σε αποθήκες ψυχών. Εκεί πλέον είναι εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες αλλά και χιλιάδες παράνομοι μετανάστες. Τι πρέπει να γίνει; Να συνεχιστεί καταρχάς το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων, το ξεχάσαμε. Το πρόγραμμα αυτό εκτελέστηκε μόνο κατά 30% από την Γερμανία, κατά 25% από την Γαλλία και από άλλες χώρες ελάχιστα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Και όμως υπήρχε υπόσχεση για μετεγκαταστάσεις 66.400 προσφύγων από την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 70.000 πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι τα κονδύλια τα οποία δόθηκαν και δόθηκαν αρκετά πήγαν στις ΜΚΟ και οι ΜΚΟ έκαναν πάρτυ και δεν αξιοποίησαν αυτά τα κονδύλια σωστά και έχουμε την κατάντια στη Μόρια».

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ του είπε:

«Τα έχω καταγγείλλει αυτά κύριε  Έτινγκερ εδώ και 1,5-2 χρόνια και έχω ζητήσει να παρέμβει η OLAF για να γίνει ο έλεγχος. Δεν θα σταματήσω να κάνω αυτές τις καταγγελλίες. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να δοθούν κονδύλια στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση για να μπορούν να στηρίξουν αυτούς του ανθρώπους και να τους φιλοξενήσουν σε πραγματικές συνθήκες. Σε συνθήκες ανθρώπινες».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την Απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου  Γκίντερ Έτινγκερ:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.