10/30/2018 06:25:00 π.μ.
0

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3R σημειώθηκε στις 4.59 π.μ. ανοικτά της Ζακύνθου σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται σε θαλάσσια περιοχή 48 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό της βάθος στο 1,1 χλμ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της νότιας Ελλάδας και στο νησί της Ζακύνθου.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στην Ιθώμη της Μεσσηνίας:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα:


Το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ορίζει το μέγεθος του σεισμού στα 5,4R και το επίκεντρό του στα 41 χλμ. νοτιοδυτικά του Μουζακίου Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος της δόνησης σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι 10 χλμ.



Νέα δόνηση

Στις 5.20 π.μ. καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση 3,6R με επίκεντρο 44 χλμ. δυτικά - νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εστιακό βάθος στο 1,8 χλμ. σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου η δόνηση ήταν μεγέθους 4,7R και είχε επίκεντρο 38 χλμ. νοτιοδυτικά του Μουζακίου Ζακύνθου και εστιακό βάθος 2χλμ.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.