10/23/2018 01:56:00 μ.μ.
0
Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», σε συνεργασία με το Maison Faliakos, παρουσιάζουν την έκθεση-αφιέρωμα στον γνωστό οίκο μόδας, την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2018, στις 19:30, στον πολιτιστικό χώρο του ΠΛΙ «Κανάρη 4».

Για τον οίκο, την ιστορία αλλά και το μέλλον του, θα μιλήσουν η Ντόρα Βυζοβίτη (προσωπική φίλη του Κώστα Φαλιάκου και του Χρήστου Πετρίδη) και η Μαριάννα Λαλαούνη (σχεδιάστρια μόδας, style editor στο περιοδικό ΜanCode).

Ανάμεσα στα εκθέματα θα βρίσκονται φορέματα υψηλής ραπτικής από όλα τα χρόνια της ιστορίας του οίκου, εκθέματα από προσωπικές συλλογές γυναικών που έχουν φορέσει δημιουργίες, φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό του οίκου, πίνακες ζωγραφικής, πρωτόλεια σχέδια, κολάζ αλλά και moodboards, προσωπικά αντικείμενα και χειρόγραφα manifesto των σχεδιαστών.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια από τους σχεδιαστές του οίκου για σπουδαστές σχεδίου μόδας της σχολής Pansik. Στο πρώτο εργαστήριο, που θα γίνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, από τις 15:00 έως τις 17:00,  ο Χρήστος Πετρίδης θα δείξει την τεχνική του moulage σε κούκλα. Στο δεύτερο εργαστήριο, που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, από τις 15:00 έως τις 17:00, ο Βενέδικτος Αντύπας θα δείξει στους σπουδαστές πώς εξελίσσεται η διαδικασία για τη δημιουργία μιας συλλογής. Έχει μάλιστα ζητηθεί από τους σπουδαστές να προετοιμάσουν δύο σχέδια, με έμπνευση από την ιστορία του Maison Faliakos και πώς φαντάζονται το μέλλον του, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να τα συζητήσουν προσωπικά  με τους σχεδιαστές.

Διάρκεια έκθεσης: 1-4 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 13.00-19.00 καθημερινά








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.