10/04/2018 01:29:00 μ.μ.
0

Είναι το δεύτερο διεθνές χαστούκι στη χώρα όσον αφορά στους θεσμούς κοινωνικής αρωγής, αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αthens Voice και στο Ηealthview, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αποβάλλεται από τα Διεθνή Όργανα. Κατάφεραν να απαξιώσουν έναν θεσμό ο οποίος επιβίωσε από παγκόσμιους πολέμους, εμφύλιους, χούντες και πτωχεύσεις. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, την οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) από τους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσαν την Τετάρτη  τα υψηλόβαθμα στελέχη του κλιμακίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας στον πρόεδρο του ΕΕΣ Νικόλαο Οικονομόπουλο και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο μερών, στην Αθήνα.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΕΣ, κατά την οποία εξελίσσεται μία τόσο ντροπιαστική για την οργάνωση και τη χώρα διαδικασία, ενώ ο ΕΕΣ δεν θα έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα όργανα της Διεθνούς Ομοσπονδίας και θα ανασταλούν όλα τα εν εξελίξει προγράμματα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Η αιτία για την οριστική αποβολή του ΕΕΣ από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το γεγονός ότι η νυν διοίκηση της οργάνωσης και ο Νικόλαος Οικονομόπουλος έχουν παραβιάσει όλες τις εθνικές και διεθνείς συμφωνίες του ΕΕΣ, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμο το πραγματικά νέο καταστατικό του ΕΕΣ, να μην έχει ενταχθεί ικανός αριθμός νέων μελών στην οργάνωση και να μην είναι σε θέση ο ΕΕΣ να πραγματοποιήσει μέσα στον τρέχοντα Οκτώβριο νέα Γενική Συνέλευση.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.