10/25/2018 11:55:00 π.μ.
0

Απάντηση Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σε Ανδριανό για την επόμενη μέρα του KEMX Ναυπλίου: Η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του ΚΕΜΧ, μελετάται χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Στην 2443/11-10-2018 Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο, απάντησε η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αναφέροντας ότι η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του ΚΕΜΧ, μελετάται χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των Νεοσυλλέκτων (Ν/Σ)οπλιτών θητείας του Στρατού Ξηράς εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

Υπό το ανωτέρω πρίσμα, η κατάταξη των Ν/Σ οπλιτών του ΣΞ πραγματοποιείται από το Μάρτιο 2018, σε 24 Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), σε όλη την επικράτεια.

Απότοκο αυτού, αποτελεί η εκδήλωση ενεργειών για αναδιοργάνωση των δομών, οι οποίες επηρεάζονται από τις εν λόγω διαδικασίες και αλλαγές.

Τέλος σας επισημαίνω ότι το ΚΕΜΧ δεν έχει καθορισθεί ως ΣΥΠΟ, ενώ η περαιτέρω επιχειρησιακή, εκπαιδευτική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση του οικείου στρατοπέδου, κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, μελετάται χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.