10/12/2018 02:49:00 μ.μ.
0

Ο Δήμος Ναυπλιέων – Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου με συνδιοργανωτές τους αθλητικούς συλλόγους Ν.Ο.Ναυπλίου & Κ.Ο. Ναυπλίου «Εύρος» διοργανώνουν events Τριάθλου – Multisports με την επωνυμία «Energy Triathlon Tolo» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, τα οποία θα λάβουν χώρα με κέντρο διεξαγωγής το Τολό Αργολίδας και διαδρομές εντός του Δήμου Ναυπλιέων.

Τα events θα είναι ανοιχτά προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αποστάσεων θα είναι στο πανέμορφο Τολό Αργολίδας. Η περιοχή αλλαγών θα βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την παραλία “Ψιλή Άμμος» του Τολό. Το Σάββατο 13/10 το πρόγραμμα της διοργάνωσης ανοίγει στο Hotel Flisvos Royal με τη λειτουργία της γραμματείας της διοργάνωσης και τις τεχνικές ενημερώσεις των αθλητών. Αναλυτικά:

Πρόγραμμα

Σάββατο 13/10
17:00 – 20:00 Λειτουργία Γραμματείας (Hotel Flisvos Royal)
17:00 Ενημέρωση Εθελοντών και προσωπικού
18:00 Τεχνική ενημέρωση Super Sprint Triathlon και KidsTriathlon (Hotel Flisvos Royal)
19:00 Τεχνική ενημέρωση Aquathlon και Olympic Distance Triathlon (Hotel Flisvos Royal)

Κυριακή 14/10
7:00 – 9:00 Λειτουργία Γραμματείας
9:00 Εκκίνηση Olympic Distance Triathlon
9:00 Εκκίνηση Olympic Distance Triathlon Relay
9:00 Εκκίνηση Aquathlon
9:45 Εκκίνηση Elite Juniors/Youth Triathlon
10.00 Εκκίνηση Super Sprint Triathlon
11.00 Εκκίνηση Elite Kids Triathlon
12:00 Απονομές

Κανονισμοί
Όλες οι αποστάσεις θα διεξαχθούν με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Αναλυτικά 
1) Olympic Triathlon (1.500μ κολύμβησης – 40χλμ ποδηλασίας – 10χλμ τρεξίματος) και Olympic Triathlon Relay (Σκυταλοδρομία Τριάθλου, 2 ή 3 ατόμων).
2) Super Sprint Triathlon (300μ κολύμβησης – 10χλμ ποδηλασίας – 3χλμ τρεξίματος)
3) Elite Juniors/Youth Triathlon (300μ κολύμβησης – 10χλμ ποδηλασίας – 3χλμ τρεξίματος)
4) Elite Kids Triathlon (150μ κολύμβησης – 4χλμ ποδηλασίας – 1χλμ τρεξίματος)
5) Aquathlon (750μ κολύμβησης – 3χλμ τρεξίματος)


Σημαντικές τεχνικές Επισημάνσεις

* Για ότι δεν προβλέπεται από τα παρακάτω και τους γενικούς κανονισμούς του αθλήματος βάση Ε.Ο.ΤΡΙ. και I.T.U. αποφασίζει άμεσα η ελανόδικος επιτροπή.
1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στη γραμματεία της διοργάνωσης.
2) Αναμένεται να ΜΗΝ επιτραπεί η χρήση wetsuit (τελική μέτρηση θερμοκρασίας θάλασσας το πρωινό της διοργάνωσης)
3) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.
4) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.
5α) Για το Olympic Triathlon στο σκέλος της ποδηλασίας το event των AG θα είναι με κανονισμούς non drafting. Η ποινή για drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box. Θα επιτραπούν κάθε είδους ποδηλάτου αρκεί φυσικά να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.
5β) Για το Super Sprint Triathlon στο σκέλος της ποδηλασίας θα είναι με κανονισμούς drafting. ΔΕΝ θα επιτραπούν ποδήλατα τύπου Ατομικής Χρονομέτρησης “ΤΤ”. Θα επιτραπεί κάθε άλλος τύπος ποδηλάτου εφόσον πληρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας.
6) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.
7) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλυμμένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος. Αθλητής που δεν συμμορφώνεται ακυρώνεται!
8) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιό στα πρότυπα της ITU
9) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιείστε την ειδική ζώνη για τον αριθμό (race belt) που θα σας δοθεί από τη διοργάνωση.
10) Φορέστε το τσιπ χρονομέτρησης με το ειδικό στραπ, γύρω από τον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.
11) Θα παραλάβετε μέσα στο φάκελο σας 5 αυτοκόλλητα με τον αριθμό συμμετοχής σας. Τοποθετείστε 3 μικρά αυτοκόλλητα στο κράνος, εμπρός, αριστερά και δεξιά. Το μεγάλο αυτοκόλλητο το κολλάτε στο παλουκόσελο του ποδηλάτου σας. Αν δεν είστε σίγουροι πως γίνετε συμβουλευτείτε κάποιον πιο έμπειρο συναθλητή σας.
12) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι με το νούμερο σας. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης.
13) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.
14) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.
15) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.
16) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του event . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.
17) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.
18) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές  (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχής αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω
20) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση (αναλυτικό πρόγραμμα παραπάνω) κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.

Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες

1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.
2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχής αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.
3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός.
4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.
5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt που θα σας δοθεί.

Για όσους δεν πρόλαβαν να γραφτούν ηλεκτρονικά, κάποιες θέσεις είναι ακόμα διαθέσιμες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γραφτούν το Σάββατο 16.00-20.00 και την Κυριακή το πρωί 07.00-09.00 στη Γραμματεία της διοργάνωσης.

Περισσότερες λεπτομέρειες χάρτες και την αναλυτική προκήρυξη μπορείτε να τα δείτε στο link:
http://www.energyraces.gr/?event=energy-triathlon-tolo-2018


#EnergyTriathlonTolo
Ακολουθήστε την διοργάνωση
στο Facebook @EnergyRaces, το [email protected] και το Twitter @EnergyRaces.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.