10/15/2018 01:29:00 μ.μ.
0

Ένα γεράκι το είδος δενδρογέρακο, βρήκε ένα ζευγάρι Δανών στην περιοχή της Αρβανιτιάς χτυπημένο στην φτερούγα του, σήμερα Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018.

Οι Δανοί τουρίστες ενημέρωσαν μέσω των Ελλήνων περαστικών κάποιον που ασχολείται με τα άγρια πτηνά και από εκεί μετά τις πρώτες βοήθειες στάλθηκε για περίθαλψη στο κέντρο προστασίας Άγριας ζωής στην Αττική, ΑΝΙΜΑ.

Το γεράκι είχαν κυκλώσει γάτες και προσπαθούσαν να το πιάσουν, όπως μας είπαν οι Δανοί τουρίστες.  Το Δεντρογέρακο είναι είδος γνήσιου γερακιού (γένος Falco), που απαντά και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Falco subbuteo  και περιλαμβάνει 2 υποείδη. Το είδος εξαπλώνεται σε μία ζώνη του Βορείου Ημισφαιρίου, η οποία περιλαμβάνει όλη σχεδόν την Ευρώπη και εκτείνεται ανατολικά, δια μέσου της Ρωσίας μέχρι την Ιαπωνία, όπου έρχεται το καλοκαίρι και αναπαράγεται. Μετά το φθινόπωρο περνάει στην Αφρική ή στη νότιο Ασία, όπου και ξεχειμωνιάζει.

Για τον ελλαδικό χώρο, το δεντρογέρακο αποτελεί αποδημητικό είδος. Έρχεται δηλαδή τα καλοκαίρια για να αναπαραχθεί και φεύγει νωρίς το φθινόπωρο για την Αφρική, όπου και περνάει το χειμώνα.

Το δεντρογέρακο έχει ως βασική του διατροφή τα μεγάλα έντομα και τα μικρά πτηνά. Από τα πρώτα, προτιμάει τις λιβελούλες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.