10/18/2018 01:29:00 μ.μ.
0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου - παράρτημα Ναυπλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων», πραγματοποιούν εκδηλώσεις στο Ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου και στην Ακροναυπλία.

Οι  εκδηλώσεις περιλαμβάνουν περιήγηση - ξενάγηση με αφετηρία το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου και κατάληξη την Ακροναυπλία.

Παρουσιάζεται συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θεματική τον αέρα και την επιρροή του στην εξέλιξη της ιστορίας της πόλης σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αργολίδας με θέμα «Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου».

Τα παιδιά ενημερώνονται για την κατεδάφιση των τειχών του ιστορικού κέντρου και το ρόλο του αέρα στην πόλη, την ανάπτυξη του λιμανιού, τη σημερινή χρήση του αέρα για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας και τη τοπογραφία της Ακροναυπλίας.

Τα παιδιά μετά το τέλος του προγράμματος κατασκεύαζουν ανεμόμυλους στον ιστορικό βράχο της Ακροναυπλίας και έπαιξαν βιωματικά παιχνίδια με προσανατολισμού και γνωριμία με την ονομασία των ανέμων.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Πνοές Ανέμων» με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδια που δεν τέλειωσαν ποτέ… ». Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με έργα τέχνης του Πάρι Πρέκα, τα οποία λειτουργούν ως σύμβολα φυγής από την καθημερινότητα. Συγχρόνως ως «ταξιδιωτικές» ζωγραφικές μαρτυρίες, συνθέτουν ένα οδοιπορικό ταξίδι, ένα προσκύνημα στις απέραντες ομορφιές της Ελλάδας.

Τα παιδιά έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα έργα του Πάρι Πρέκα, μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, ακούγοντας μουσική για τον άνεμο και τη θάλασσα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.




























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.