10/21/2018 06:34:00 μ.μ.
0

Ιστορία έγραψε το απόγευμα της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Στοκχόλμη.

Ο Έλληνας τενίστας στον τελικό του Stockholm Open κατάφερε να επικρατήσει με 6-4, 6-4 επί του Λετονού, Έρνεστς Γκούλμπις, κατακτώντας έτσι τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε τουρνουά ΑΤΡ 250.

Ο νεαρός τενίστας, ο οποίος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι το μέλλον του ανήκει, μετά τους χαμένους τελικούς σε Βαρκελώνη (ATP 500) και Καναδά (ATP 1000) είδε τις προσπάθειές του επί σουηδικού εδάφους να αποδίδουν καρπούς, κι έτσι η 43η νίκη του συνδυάστηκε με κούπα.

Μάλιστα αυτό το τρόπαιο ήρθε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, καθώς «έσπασε» το σερί του Γκούλμπις, που δεν είχε χάσει κανέναν τελικό (6-0 στο μονό, 2-0 στο διπλό) μέχρι σήμερα.

Στη Στοκχόλμη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε μεγάλο τένις. Στο πρώτο game, αν και ο Γκούλμπις τον απείλησε για break, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του.

Κρατώντας το σερβίς του, ο 20χρονος τενίστας προηγήθηκε με 5-4, έπαιξε εξαιρετικά στο δέκατο game, έκανε το break και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο «μονομάχοι» κράτησαν εύκολα το σερβίς τους μέχρι και το δέκατο game, όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε συγκεντρωμένος, έκανε αυτό που έπρεπε και εν συνεχεία έκανε το «break» για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο ΑΤP στην καριέρα του, μέσα στη Στοκχόλμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο προηγούμενες φορές που είχε φτάσει μέχρι τον τελικό ενός τουρνουά ATP, ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί από τον Ράφα Ναδάλ, τόσο στη Βαρκελώνη, όσο και στο Τορόντο.




ΠΗΓΗ: Ζούγκλα



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.