10/09/2018 11:22:00 π.μ.
0

Τη λήψη σκληρών μέτρων ενάντια σε όσες τράπεζες συμμετέχουν στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή τη συζήτηση για τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στον τραπεζικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε τα εξής: «Συζητούμε σήμερα την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στον τραπεζικό τομέα που πλέον έχει γίνει καθεστώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι δεδομένο ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί όλη αυτή η κατάσταση. Από που προκύπτουν αυτά τα τεράστια ποσά; Πρώτα από όλα από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά επίσης και από φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και εδώ πρέπει να προσέξουμε. Να ρυθμιστούν τα θέματα προκειμένου να μην μπορεί να γίνεται αυτή η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή κυρίως με τις τριγωνικές σχέσεις που κάνουν οι πολυεθνικές».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Θεωρούμε λοιπόν ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, διότι οι τράπεζες με την λειτουργία τους, συγκριμένες από αυτές γνωρίζουμε ποιες είναι, συμβάλλουν στο ξέπλυμα αυτών των παράνομων εσόδων. Απαιτούνται λοιπόν μέτρα αποφασιστικά και φυσικά τα κράτη μέλη τα οποία δεν τηρούν την νομοθεσία να παραπεμφθούν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.