10/06/2018 11:56:00 π.μ.
0

Στα Πρότυπα επιδόσεων για τις εκπομπές από τα καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 2/10/18.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι : «Nομίζω ότι η συζήτηση η οποία διεξάγεται πάρα πολύ ώρα έχει αναδείξει τα κυριότερα προβλήματα τα οποία παρατηρούμε. Υπάρχουν οι φιλόδοξοι στόχοι, οι στόχοι για το κλίμα το 2030 με δεσμεύσεις στην πράξη, με προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών και φυσικά μια ευκαιρία να ενισχυθεί η πράσινη οικονομία, να έχουμε προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα επενδύσεις».

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Ο τομέας των μεταφορών όπως ειπώθηκε ευθύνεται τουλάχιστον για το 20% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακος. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα. Προκρίνεται η λύση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, παρότι βέβαια πρέπει να γίνουν πάρα πολλές επενδύσεις ιδίως στα θέματα των μπαταριών και δε σημαίνει βεβαίως ότι έτσι θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα. Από την άλλη θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι δυσκολίες που θα υπάρξουν στην Ευρωπαϊκή Βιομηχανία και ταυτόχρονα ότι δεν είναι δυνατόν τα φορτηγά αυτοκίνητα όλα να αντικατασταθούν, θα υπάρχει μεγάλο κόστος και για τους μικροιδιοκτήτες».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.