10/27/2018 11:53:00 π.μ.
0

Ενόψει της αυριανής επιστροφής στη «χειμερινή ώρα» αλλά και των έντονων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων που παρατηρούνται λόγω της αλλαγής ώρας την οποία επιβάλλουν με απόφασή τους οι Βρυξέλλες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, η έγκαιρη τοποθέτηση του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά για το ζήτημα αυτό στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ήδη από τις 8 Φεβρουαρίου 2018 αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη.

Και αυτό γιατί τότε ο Νότης Μαριάς πρότεινε με βάση τη γεωγραφική θέση κάθε χώρας αλλά και την αρχή της επικουρικότητας, κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να μπορεί να επιλέγει ελεύθερα την δική του θερινή και χειμερινή ώρα. Η θέση αυτή του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή δικαιώθηκε καθώς μετά από διαβούλευση με εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ η Κομισιόν στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 πρότεινε μετά τον Μάρτιο του 2019 κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να επιλέγει ελεύθερα τη δική του ώρα θερινή ή χειμερινή.

Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του τον Φεβρουάριο του 2018 ο Νότης Μαριάς «οι μελέτες δείχνουν ότι η αλλαγή της ώρας έχει επιπτώσεις στην υγεία, στις μεταφορές ακόμη και στην Ευρωπαϊκή βιομηχανία ενώ ταυτόχρονα, δεν μειώνει το κόστος της ενέργειας. Επηρεάζει αρνητικά την εργασία, ταυτόχρονα όμως, δίνει περισσότερο χρόνο αναψυχής ενώ η ηλιοφάνεια είναι θετική».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι επιπτώσεις είναι διαφορετικές ανάλογα στη γεωγραφική τοποθεσία κάθε χώρας. Έτσι λοιπόν, οι χώρες που είναι πιο κοντά στον Ισημερινό δεν χρησιμοποιούν την αλλαγή της ώρας γιατί η διαφορά Ανατολής – Δύσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι μικρή. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε σ’ ένα σύστημα ευελιξίας όπως ισχύει στη Βραζιλία. Στη Βραζιλία αλλάζει η ώρα μόνο στο Νότιο τμήμα της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αλλάζει».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Άρα λοιπόν για να μην γίνονται αυτές εδώ οι διαδικασίες και οι συγκρούσεις πρέπει με βάση την αρχή της επικουρικότητας να δοθεί η δυνατότητα σε διάφορα κράτη να επιλέξουν ανάλογα και με τη γεωγραφική θέση της χώρας. Εγώ θεωρώ ότι αυτή είναι η πιο σωστή τοποθέτηση».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.