10/13/2018 06:29:00 μ.μ.
0

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου σε συνεργασία με το Θεατροδρόμιο Ναυπλίου, σας καλεί σ' ένα Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής, με σημείο αναφοράς τα παραμύθια και το μικροδιήγημα.

Συγγραφείς που δραστηριοποιούνται στην Αργολίδα θα μας μυήσουν στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, στα μυστικά και στην θεραπευτική του δύναμη.

Στα μονοπάτια της συγγραφής θα μας καθοδηγήσουν οι:

Θάλεια Αντωνιάδη
Μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου. Βραβεύτηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος το 1986, στον διαγωνισμό διηγήματος / ποιήματος της Ένωσης Λογοτεχνών Βραβείου Ελλάδος το 2008 και έλαβε εύφημη μνεία για το μυθιστόρημα «Η Έλλη μέσα στην αφίσα» από την Γ.Λ.Σ. το 2009. Ιδρυτικό μέλος της «Παραμυθένιας Σκηνής» του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, διασκευάζει και σκηνοθετεί.

Ιωάννα Κυρίτση
Εργάστηκε στην Δημόσια Εκπαίδευση και στην Παιδαγωγική Ομάδα Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Έχει εκδώσει σαράντα βιβλία για παιδιά και εφήβους. Ένα μεταφράστηκε στα Κορεάτικα και κάποια στα Αγγλικά. Ως συγγραφέας, τιμήθηκε με το βραβείο Unesco - Τμήμα Πειραιώς και Νήσων και από το Δήμο Σπετσών. Είναι επίσης μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Χάρις Τσεκούρα
Aπό το 1980 έχει πραγματοποιήσει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάζεται με τον τοπικό Τύπο. Εργάστηκε δίπλα στη Μαρίζα Κωχ για τα σκηνικά και τα κοστούμια παιδικών παραστάσεων, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εικονογράφηση βιβλίων των εκδόσεων Κέδρος. Συνεργάστηκε επίσης με το Ιωνικό Θέατρο και φιλοτέχνησε το λογότυπο της έκθεσης "Θάλασσα" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έργο της χρησιμοποιήθηκε ως αφίσα για τον εθελοντισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Εικονογραφεί βιβλία και μουσικά CD, ενώ έχει λάβει το βραβείο Πολιτισμού από τη Νομαρχία Αργολίδας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, η Θάλεια Αντωνιάδη μας κατευθύνει στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού. Την ακολουθούμε, κάνοντας τα πρώτα βήματα στην δημιουργική γραφή και στην αφήγηση ενός παραμυθιού.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, η Ιωάννα Κυρίτση μας υποδεικνύει τα εργαλεία του συγγραφέα καθώς και πως να αξιοποιούμε την φαντασία μας σε ιστορίες βραχείας φόρμας.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, η Χάρις Τσεκούρα βάζει τις δικές τις πινελιές στο εργαστήρι, μιλώντας μας για την εικονογράφηση ενός παραμυθιού καθώς για την σωστή επιλογή χρωμάτων που βοηθάει στην ανάπτυξη της φαντασίας ενός παιδιού.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου

Ώρα: 19.00 με 22.00
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Κόστος: 30 € / τρίμηνο
Τηλέφωνο: 6958472353
Email: [email protected]


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.