10/24/2018 02:22:00 μ.μ.
0

Η 24η Οκτωβρίου έχει ορισθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ημέρα αφιερωμένη στις ακτές της Μεσογείου. Τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι ακτές της Μεσογείου είναι η μόλυνση των νερών, ο κίνδυνος εξαφάνισης ειδών από την πανίδα και την χλωρίδα, η υπεραλίευση και η δραματική αστικοποίηση του παράκτιου περιβάλλοντος. Σκοπός της είναι να ενημερωθεί ο κόσμος περισσότερο καθώς και οι ιθύνοντες για την αξία των ακτών.

Είναι μια γιορτή για τη ζωή που υπάρχει στις ακτές. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των ακτών της αλληλεπίδρασής τους με τον ανθρώπινο πολιτισμό και τις κοινωνικοοικονομικές δραστηριότητες σ' αυτές. Αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στην ομορφιά των ακτών, η ακτή ως μέρος κατοικίας του μισού παγκόσμιου πληθυσμού και ως προορισμός διακοπών για τους περισσότερους τουρίστες, η ακτή ως πηγή εμπνεύσεως και δημιουργίας. Τέλος, η ημέρα των ακτών είναι αφιερωμένη στο πως θα θέλαμε να διατηρήσουμε τις ακτές μας για το μέλλον.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.