10/06/2018 10:33:00 π.μ.
0

Η Ισπανίδα υψίφωνος Μονσεράτ Καμπαγιέ απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών στη Βαρκελώνη, ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η Μονσεράτ Καμπαγιέ (πλήρες ονοματεπώνυμο María de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, στις 12 Απριλίου του 1933.

Αποφοίτησε από το Ωδείο της Βαρκελώνης το 1954 και έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της το 1956 στην Βασιλεία, στην παράσταση της όπερας Μποέμ του Τζιάκομο Πουτσίνι.

Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό όταν ηχογράφησε το 1987 την «Βαρκελώνη», ένα ντουέτο με τον Freddie Mercury από τους Queen, που αργότερα, έγινε ένα από τα δύο επίσημα τραγούδια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992.

Η Καμπαγιέ ήταν παντρεμένη με τον Ισπανό τενόρο Bernabé Martí από το 1964. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά. Η κόρη τους  Montserrat Martí είναι και εκείνη σοπράνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, wikipedia


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.