10/04/2018 07:45:00 μ.μ.
0

2.600.000 εκατ. ευρώ στους Δήμους Άργους Μυκηνών, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών, για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Πρώτος κατά σειρά χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των ζημιών του Ζορμπά ο Δήμος Άργους Μυκηνών

Από το Πολιτικό Γραφείο του Γιάννη Γκιόλα, Βουλευτή Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ μας ενημερώνουν ότι, νέες χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλαν οι δήμοι Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Ιστιαίας Αιδηψού, Άργους Μυκηνών, Κυθήρων, Πόρου και Λοκρών. Οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 2.620.000,00 ευρώ, κρίνονται απαραίτητες για τις εργασίες αποκατάστασης των βασικών υποδομών που επλήγησαν.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους Δήμους της χώρας που επλήγησαν και είναι έτοιμες να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματά τους.

Με χρέωση των αντίστοιχων λογαριασμών του ΥΠΕΣ, που τηρούνται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους ως άνω λόγους, οι χρηματοδοτήσεις αποδίδονται ως εξής:

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία:

Δήμος Άργους-Μυκηνών, Νομός Αργολίδας: 600.000 ευρώ
Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νομός Κορινθίας: 400.000 ευρώ
Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, Νομός Ευβοίας: 400.000 ευρώ
Δήμος Κυθήρων, Νομός Αττικής: 300.000 ευρώ
Δήμος Πόρου, Νομός Αττικής: 70.000 ευρώ
Δήμος Λοκρών, Νομός Φθιώτιδας: 500.000 ευρώ

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία:

Δήμος Άργους-Μυκηνών, Νομός Αργολίδας: 200.000 ευρώ
Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Νομός Κορινθίας: 150.000 ευρώ

Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Γιάννης Γκιόλας.
Βουλευτής Αργολίδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.