10/10/2018 10:24:00 π.μ.
0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση με θέμα την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο του Αναβάλου από τον κυκλώνα “Ζορμπά”.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεταξύ των εκτεταμένων ζημιών που προξένησε ο κυκλώνας «Ζορμπάς» στην Αργολίδα είναι και αυτές που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του Αναβάλου. Ενδεικτικά, στην περιοχή του Κιβερίου εξαιτίας των πλημμυρών έχει καταρρεύσει το τοίχωμα της ορθογωνικής διώρυγας για περίπου 120 μέτρα, ενώ σε 4 χιλιόμετρα του δικτύου στην περιοχή του Σκαφιδακίου ο ανοιχτός αγωγός έχει καλυφθεί από φερτά υλικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει το νερό του Αναβάλου σε καλλιέργειες ιδίως οπωρολαχανικών.

Οι καλλιέργειες εξυπηρετούνται σήμερα προσωρινά από τα νερά των πηγών του Κεφαλαρίου, των οποίων όμως η επαρκής ροή δεν είναι εξασφαλισμένη.
Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αποκατασταθούν οι ως άνω ζημιές στο αρδευτικό δίκτυο του Αναβάλου».


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.