10/27/2018 01:54:00 μ.μ.
0

Σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο .

Στη συνέχεια παρουσία τού Σεβασμιωτάτου πραγματοποιήθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις των υποψηφίων σπουδαστών της Σχολής.

Την εξεταστική επιτροπή αποτέλεσαν οι: κ. Γρηγόρης Κακούρης, Δ/ντής της  Σχολής, κ. Διαμαντής Μαυραγάνης, Καθηγητής-Μουσουργός και ειδικός Μουσικός σύμβουλος της Σχολής, καθώς και οι Μουσικολογιώτατοι Πρωτοψάλτες-Καθηγητές κ. Γρηγόρης Πετράτος, Χρήστος Ζέρβας και Σπύρος Παυλάκης.

Να αναφερθεί, ότι το Υπουργείο Πολιτισμού εκπροσώπησε ο κ. Κώστας Κατσουλάκης, υπάλληλος τού ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος η οποία ιδρύθηκε κατά το παρελθόν έτος 2017 με την πρωτοβουλία και ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη επιστημονική καθοδήγηση τού κ. Διαμαντή Μαυραγάνη ΄Αρχοντος Μουσικοδιδασκάλου του Οικουμενικύ Θρόνου-Μουσουργού και ειδικού μουσικού συμβούλου και με την παρουσία τόσο τού Δ/ντού κ. Γρηγόρη Κακούρη Καθηγητού-Πρωτοψάλτου, τού Υ/Δντού  κ. Δημητρίου Καρκαλάτου Καθηγητού-Πρωτοψάλτου τού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, όσο και των Μουσικολογιωτάτων Καθηγητών -Πρωτοψαλτών   κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα και Ιωάννου Χαβιαρλή, προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά μας, στους νέους και στις νέες την τού Δαμασκηνού θείαν  τέχνην συμβάλλοντας στην διάσωση και ανάδειξη της Βυζαντινής Μουσικής η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και στην μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των Ιεροψαλτών που διακονούν και πρόκειται να στελεχώσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως.









































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.