10/18/2018 02:22:00 μ.μ.
0

Η παραίτηση του υπουργού των Εξωτερικών κ. Κοτζιά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου.

Είναι φανερό ότι ο κ. Καμένος διαπιστώνοντας την συρρίκνωση της κομματικής του επιρροής θα επαυξήσει τη σύγκρουση με τον κ. Τσίπρα ο οποίος απευθύνεται σε διαφορετικό εκλογικό ακροατήριο.

Ήδη η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και είναι χρήσιμο ο κάθε πολίτης να αξιολογήσει το έργο της κυβέρνησης, να επιδιώξει να ενημερωθεί για τα έργα και τις ημέρες Τσίπρα, ώστε προσερχόμενος στην κάλπη να ψηφίσει αξιοκρατικά και υπεύθυνα.

Έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με προεξάρχουσα τη Ν.Δ., να παραθέσουν με κατανοητό για όλους τρόπο, τη ζημιά που προξένησε ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας αλλά και στην παιδεία, την υγεία, τη δημόσια διοίκηση, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ασφάλεια, κλπ.

Τα όσα λέγονται στη Βουλή ή ακόμη και στα τηλεπαράθυρα, παρακολουθούνται από ένα μικρό ποσοστό πολιτών.

Πόσοι συμπολίτες μας γνωρίζουν π.χ. ότι η αξία των Τραπεζών το 2014 ήταν περί τα 25 δις ενώ σήμερα ανέρχεται σε μονοψήφιο αριθμό.

Ποια ήταν η αξία της ΔΕΗ το 2014 και πόσο είναι σήμερα.

Πόσο επρόκειτο να πωληθεί επί ΝΔ ο ΟΣΕ και πόσο πωλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιο ήταν το δημόσιο χρέος το 2014 και πόσο είναι σήμερα.

Πόσα χρήματα οφείλουν οι πολίτες ως ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα και πόσες ήσαν οι αντίστοιχες οφειλές το 2014.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχεται τους «Ρουβίκωνες» που γελοιοποιούν Πανεπιστήμια και καταστρέφουν περιουσίες ιδιωτών και του κράτους.

Ποιοι είναι (ονοματεπώνυμα) οι κουκουλοφόροι;

Δίδεται η εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός ανέχεται (αν δεν υποδαυλίζει) τη δράση τους που αποβλέπει στη διάλυση του κράτους διότι πιστεύει ότι πράγματι ωφελείται πολιτικά;

Αν δεν υπάρξει επαρκής ανάπτυξη ο πρωθυπουργός θα μοιράζει τη φτώχεια ώστε μέσω του «αιματοβαμμένου» πλεονάσματος να εξαγοράσει ψήφους μέσω στοχευμένων παροχών.

Η Ελλάδα σχεδόν τελευταία σε όλους τους δείκτες αξιολόγησης διεθνών οργανισμών.

Ο αρχηγός της ΝΔ, με τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, θα χρειαστεί ως πρωθυπουργός τη συμπαράσταση της κοινωνίας ώστε να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

Τ.Α. και οι στο παρελθόν ωφεληθέντες κομματικά έχουν υποχρέωση να στηρίξουν ενεργά, όχι μόνο με την ψήφο τους το νέο ξεκίνημα.

Να περιορισθεί το «κράτος» των συνδικαλιστών που πολλές φορές αποτελεί τροχοπέδη στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες.

Να περιοριστούν τα συνδικαλιστικά προνόμια των εκπροσώπων του ώστε να αναδειχθούν οι πιο άξιοι.

Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η αξιοκρατία και να καταπολεμηθεί το πελατειακό κράτος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

Κατάντησε η Ελλάδα να λειτουργεί ως Κράτος χειρότερα και από την Αλβανία.

Η χώρα χρειάζεται ένα προσκλητήριο σάλπισμα και εις τον κ. Μητσοτάκη επεφύλαξε το ρόλο αυτό, την ιστορική ευθύνη για το νέο ξεκίνημα.

Η αναθεώρηση του συντάγματος (που εύχομαι να μην ξεκινήσει με κυβέρνηση Τσίπρα, διότι αντί να λύσει προβλήματα θα επιδεινώσει τα υπάρχοντα) υπό την ευθύνη Επιτροπής Σοφών Συνταγματολόγων και με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον είναι επιβεβλημένη.

Είναι πρωτοφανές το ότι η Κυβέρνηση εκποιεί Εθνική περιουσία και Εθνικά συμφέροντα, δεσμεύει λογαριασμούς για οφειλές προς το Κράτος, δια των 120 δόσεων μεταθέτει στην επόμενη γενιά οφειλές της παρούσης και τελικά δεν διαμαρτύρεται ουδείς.

Αυτά και άλλα πολλά, με φυλλάδια, με ηλεκτρονικά και λοιπά μέσα πρέπει να γίνει γνωστό και στον τελευταίο πολίτη διότι ο μόνος τομέας στον οποίο ο Πρωθυπουργός παίρνει προβιβάσιμο βαθμό είναι η προπαγάνδα της παραπληροφόρησης στο να παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο.

Ναύπλιο 18-10-2018

Γ. Τσούρνος0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.