10/04/2018 08:20:00 μ.μ.
0

Την τακτική του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μηταράκη για σκόπιμη καθυστέρηση και κωλυσιεργία κατήγγειλε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στην χτεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Αναπάντητα ερωτήματα για την έλλειψη διενέργειας ελέγχου ως προς τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη διόγκωση του χρέους. 

Ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας αποδόμησε τη προσπάθεια των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης, για να καθυστερήσει η κατάθεση του πορίσματος, παρά την ύπαρξη επαρκούς αποδεικτικού υλικού.

Πρόκειται για εμπεριστατωμένα έγγραφα 20 χιλιάδων σελίδων που περιέχουν, εκτος των αλλων, εκθέσεις- καταπέλτες του ΣΔΟΕ, του Σώματος Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Πρέπει να δούμε την ουσία του φαρμάκου. Καταθέτουμε, λοιπόν, πρόταση ως Νέα Δημοκρατία να ολοκληρώσουμε την Επιτροπή στα τέλη Μαΐου. Να πάει τον Ιούνιο η συζήτηση στην Ολομέλεια, πριν από τα θερινά Τμήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι η Κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία της να ολοκληρώσει αυτή τη Σύνοδο χωρίς διακοπή. Άρα, η πρότασή μας σε καμμία περίπτωση δεν επιδιώκει, όπως κάποιος πήγε να υπονοήσει, ότι θέλουμε να κλείσει η υπόθεση. Εμείς θέλουμε. Εάν εσείς είστε έτοιμοι να παραιτηθείτε, τότε πείτε το να αλλάξουμε το πρόγραμμα της Επιτροπής. Αν ισχύει αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός, το να πάμε τέλη Μαΐου μας δίνει επτά μήνες για να συζητήσουμε το 95% της υπόθεσης, το φάρμακο. Αν δεν δώσουμε διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα στον ελληνικό λαό, κάποιοι θα λένε ότι αυτή η εξεταστική Επιτροπή είχε στόχο τελικά να κουκουλώσει την αλήθεια.
Ευχαριστώ.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ο κ. Γκιόλας, έχει τον λόγο, παρακαλώ πολύ. Να ολοκληρώνουμε σιγά-σιγά. Τα θέματα είναι συγκεκριμένα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Αρχικά πίστεψα ότι ο κ. Μηταράκης υπό μορφή ανεκδότου έλεγε να πάμε έξι και επτά μήνες, γιατί όλο αυτό το διάστημα εγώ δεν κατάλαβα ότι έλειψε κάτι ούτε ότι πρότεινε κάτι επαρκές, κάτι συμπληρωματικό για να μπορέσουμε να το εξετάσουμε στην πορεία.
Αναφέρθηκε, όμως και σε κάτι άλλο. Είπε ότι τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός περίμενε για να αποκαλυφθούν πού είναι αυτά τα 85-86 δισεκατομμύρια. Κύριε Μηταράκη, μέχρι τα τέλη του 2014 ο ελληνικός λαός δυσανασχετούσε, ο ελληνικός λαός είχε σταλεί στη δαμόκλειο, ο ελληνικός λαός αιμορραγούσε καταβάλλοντας όλα αυτά για αντιδραστήρια, για φάρμακα, για εξετάσεις, για ιατρικές πράξεις, νοσηλείες κ.λπ., κ.λπ., βλέποντας και τα νοσηλευτικά ιδρύματα τα κατηγορίας, που ήταν για κάποιους «ημέτερους», και άλλα τόσα τα οποία υπερβαλλόντως εξετάσαμε στην Επιτροπή μας. Τελικά, τι έχετε να απαντήσετε πάνω σε αυτό; Γιατί επί δεκαπέντε χρόνια εσείς δεν κάνατε τίποτα για να έρθει και έπρεπε να έρθει η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μπορέσει να οδηγηθεί τελικά σε διερεύνηση της πλήρους αληθείας; Ποιος διογκώθηκε, πώς εκτοξεύτηκε το χρέος και πού διασπαθίστηκε;
Τώρα κάτι άλλο, επιτρέψτε μου περισσότερο σαν νομικός να πω ότι το αποδεικτικό υλικό δεν είναι μόνο οι εμμάρτυρες αποδείξεις. Σας το είπε και ο κ. Λάππας, έχουμε εκθέσεις ΣΔΟΕ, έχουμε εκθέσεις ΕΥΠ, έχουμε εκθέσεις του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, έχουμε διαδικασίες, δικογραφίες στην Εισαγγελία οι οποίες ήρθαν και έχουν είκοσι χιλιάδες έγγραφα, σελίδες και μας λέτε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει επάναγκες, δεν υπάρχει πλήρες αποδεικτικό υλικό;
(PM)


(FT)
Δεν μπαίνουμε στη ζυγαριά, λοιπόν. Δεν είναι ούτε οι πέντε συνεδριάσεις με τις είκοσι πέντε που κάνουν τη διαφορά -υπάρχει μια κάποια φαινομένη διαφορά- αλλά είναι η επάρκεια και η αξία του αποδεικτικού υλικού. Αποδεικτικό υλικό υπάρχει πλήρες και μέχρι πριν το καλοκαίρι δεν είδα κανέναν να δυσφορεί. Τώρα, όμως, να πετάξουμε το πυροτέχνημα «Τράβα κι όσο βγει και δεν ξέρεις, μπορεί να έχουμε και κάπως νωρίτερα εκλογές. Τι θα γίνει; Τελειώνουν τα πράγματα». Αυτό θα θέλατε;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ) ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Όχι.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: Η Εξεταστική Επιτροπή, λοιπόν, σταματάει, δεν έχει να παραδώσει κανένα πόρισμα. Εμείς, λοιπόν, να το συντομεύσουμε τόσο, ώστε να μην καταστεί βρόγχος, να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Είχαμε προετοιμαστεί, είχε δοθεί όλο το καλοκαίρι για να κάνουμε την προετοιμασία μας και την εισήγησή μας και την πρότασή μας στην Επιτροπή.
Όπως είπε και ο κ. Λάππας, εφόσον η κυρία Χριστοφιλοπούλου είχε προτείνει και από το καλοκαίρι και παρέμενε αυτό ακόμα υπό διερεύνηση, να δώσουμε έναν με ενάμιση μήνα, αν είναι μέχρι το τέλος του Νοέμβρη ή στις 20 του Δεκέμβρη, δηλαδή δύο μήνες από την καθορισθείσα λήξη ή έστω και έναν μήνα για να τελειώνουμε για να μπορέσουμε να παραδώσουμε αυτό το οποίο έχει αξία για την κρίση των Ελλήνων.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.