10/29/2018 03:55:00 μ.μ.
0

Εντάχθηκε με απόφαση Τατούλη στο ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020 το έργο της προσθήκης αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου Δήμου Ναυπλιέων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «Προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο Ανυφίου Δήμου Ναυπλιέων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 2.200.000,00 €

Η προτεινόμενη πράξη αφορά στην προσθήκη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο της τοπικής κοινότητας Ανυφίου που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Μιδέας του Δήμου Ναυπλιέων. Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα το Δημοτικό Σχολείο Ανυφίου έχει συνολική δυναμικότητα 120 μαθητών. Το οικόπεδο όπου προβλέπεται η προσθήκη αιθουσών στο υφιστάμενο δημοτικό σχολείο έχει εμβαδόν 5022,49 m² και βρίσκεται στην συμβολή μιας δημοτικής οδού με την πρωτεύσασα επαρχιακή οδό 19, στο όριο του οικισμού «Ανυφί» του Δήμου Ναυπλιέων.

Το ισόγειο του νέου κτίσματος (όπου και θα στεγαστεί ο κύριος όγκος των δραστηριοτήτων του σχολείου) στεγάζει την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώρους υγιεινής (W.C. αγοριών-κοριτσιών και ΑΜΕΑ), τις αίθουσες διδασκαλίας ,γραφεία , ιατρείο και άλλες βοηθητικές λειτουργίες (κυλικείο, αποθήκη οργάνων κτλ). Στον περιβάλλοντα χώρο, περάν της σημερινής διαμόρφωσης προβλέπεται η κατασκευή στεγασμένου χώρου για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών των παιδιών τις βροχερές ημέρες.

Με το προτεινόμενο έργο θα καλυφθεί η ανάγκη στέγασης των μαθητών του δημοτικού σχολείου λόγω της αναβάθμισης του από 4/θέσιο σε 6/θέσιο.

Εντάχθηκε με απόφαση Πέτρου Τατούλη στο ΕΠ της Περιφέρειας η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος

Εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΡΙΟΣ» στο Δήμο Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 950.000,00 €.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση κατασκευής της προσθήκης κατ' επέκταση και καθ' ύψος διώροφης οικοδομής με υπόγειο για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου και κάλυψη αναγκών του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου παραπλεύρως του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου μέσα στο ίδιο το οικόπεδο επιφάνειας 2.940,61 τ.μ., εντός του οριοθετημένου οικισμού Άριος της Τ.Κ. Άριος του Δήμου Καλαμάτας.

Στο κτίριο προσθήκης, το υπόγειο επιφάνειας 265,68 τ.μ. θα χρησιμοποιείται ταυτόχρονα τόσο από το Νηπιαγωγείο όσο και από το Δημοτικό Σχολείο, ως χώρος βοηθητικών χρήσεων (αποθήκες, αρχείο, λεβητοστάσιο κ.λ.π.). Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 350,41 τ.μ. Από αυτά τα 331,92 τ.μ. θα χρησιμοποιούνται ως Νηπιαγωγείο και τα 18,49 τ.μ. θα χρησιμοποιούνται από το Δημοτικό Σχολείο, για τη δυνατότητα κάθετης κίνησης (διάδρομος και ανελκυστήρας). Τέλος ο Α' όροφος συνολικής επιφάνειας 207,70 τ.μ. θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από το Δημοτικό Σχολείο, η πρόσβαση στο οποίο θα πραγματοποιείται με μια ευρύχωρη εξωτερική κλίμακα από οπλισμένο σκυρόδεμα και με ανελκυστήρα. Οι εργασίες που θα υλοποιηθούν αφορούν σε χωματουργικά - καθαιρέσεις, σκυροδέματα, τοιχοποιίες - επιχρίσματα, επενδύσεις - επιστρώσεις, κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές, λοιπά τελειώματα, ύδρευση - είδη υγιεινής, αποχέτευση - όμβρια, ισχυρά ρεύματα, ανελκυστήρα, θεμελιακή - αλεξικέραυνο, ασθενή ρεύματα, πυρανίχνευση - πυρόσβεση, θέρμανση και εργασίες φύτευσης - άρδευσης.

Με το προτεινόμενο έργο θα καλυφθεί η ανάγκη στέγασης του υπάρχοντος νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το αντίστοιχο δημοτικό σχολείο και συγχρόνως θα καλυφθούν σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζονται σε επίπεδο αιθουσών και χώρων υγιεινής σε αυτό,

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013 η κατασκευή του 10ου και 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, του 3ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας και του 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί.

Με απόφαση Πέτρου Τατούλη γίνεται πραγματικότητα το σχολείο Αρχαίας Κορίνθου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το «Σχολικό Συγκρότημα Αρχαίας Κορίνθου (Δημοτικό Σχολείο)» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 3.100.000,00 €.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης θα κατασκευασθεί ένα νέο κτίριο στέγασης δημοτικού σχολείου, δυναμικότητας 200 μαθητών στη Δημοτική Κοινότητα Αρχαίας Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων.

Το σχολικό συγκρότημα θαείναι διώροφο συνολικής επιφάνειας 2.575,09 m2. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας , αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρος φύλακα, γραφείο διευθυντή, γραφείο δασκάλων, γραφείο ψυχολόγου, βιβλιοθήκη-αναγνωστήριο, χώρος φαγητού, αποθήκη, χώροι υγιεινής (WC) και χώρος λεβητοστασίου. Στον όροφο προβλέπεται η κατασκευή 4 αιθουσών διδασκαλίας, 4 αιθουσών εργαστηρίων, χώρος γενικού αρχείου, γραφείο συλλόγου γονέων, αίθουσα τμήματος ένταξης και χώροι υγιεινής (WC αγοριών και κοριτσιών). Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, φύτευση με γκαζόν και ασφαλτόστρωση του υπόλοιπου τμήματος, καθώς και περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου τού Σχολείου.

Με την κατασκευή του προτεινόμενου έργου, θα μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο το δημοτικό σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου, που τώρα λειτουργεί σε παλιό κτίριο ακατάλληλο και που δεν καλύπτει τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. Το έργο με την ολοκλήρωσή του θα είναι πλήρως λειτουργικό και αξιοποιήσιμο.

Έχει επίσης ενταχθεί στο ΕΠ Πελοπόννησος 2014-2020, με απόφαση του κ. Πέτρου Τατούλη η κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.200.000,00 € και δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων για το οποίο έχει ήδη υπογραφθεί σύμβαση.

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013 η υλοποίηση και ολοκλήρωση της κατασκευής νέας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Κορίνθου και η κατασκευή νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δήμου Κορίνθου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.