10/17/2018 12:34:00 μ.μ.
0

Τα δάκρυα στέγνωσαν και πολύ γρήγορα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο. Οι αποκαλύψεις στην Καλαμάτα, άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη...
Παρότι κατάλαβε το λάθος του και είχε αρχίσει να επιστρέφει τα χρήματα, πλήρωσε με φυλάκιση 4 ετών το γεγονός ότι συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξη του ηλικιωμένου που πρόσεχε στην Καλαμάτα, και μετά το θάνατό του.

Ο λόγος για έναν 53χρονο άνεργο που φρόντιζε έναν ηλικιωμένο σε χωριό έξω από την Καλαμάτα. Η σύνταξη του ηλικιωμένου κατετίθετο σε κοινό λογαριασμό και όταν το Νοέμβριο του 2006 ο γέροντας πέθανε, ο 53χρονος δε δήλωσε το θάνατό του και συνέχισε να την εισπράττει.

Τελικά, όταν ανακαλύφθηκε από το ασφαλιστικό ταμείο, είχε ήδη εισπράξει και όφειλε 53.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα έχει κάνει προσπάθειες και έχει επιστρέψει 9.619 ευρώ.

Ο αδελφός του κατηγορουμένου κατέθεσε χθες (16-10-2018) ότι έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και πως στις αρχές του έτους έδωσε εντολή σε μεσιτικό γραφείο να εκποιηθούν ακίνητά του, ώστε να μπορέσει να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει. Τον Ιούλιο πούλησε ένα ακίνητο και προχώρησε σε ρύθμιση με την εφορία, την οποία και τηρεί. Επίσης, το Σεπτέμβριο ζήτησε από την εφορία και έγινε δεκτό δύο ακίνητά του, αξίας 112.000 ευρώ, να μπουν υποθήκη.

Στην απολογία του ο 53χρονος αποδέχθηκε την πράξη του και είπε πως έχει πρόθεση να επιστρέψει όλα τα χρήματα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό ότι προσπαθεί να άρει τις συνέπειες των πράξεών του και τον καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκισης, με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: tharrosnews.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.