10/09/2018 06:07:00 μ.μ.
0

Την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια παρουσίας του στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη. Ο κύριος Τατούλης υπογράμμισε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή κατά την πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά». «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού κόσμου. Η Πελοπόννησος δέχτηκε το κεντρικό βάρος του κυκλώνα Ζορμπά και μείναμε όρθιοι και στο θέμα των υποδομών, τραυματιστήκαμε αλλά μείναμε ζωντανοί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ακόμη αναφορικά με την πολιτική ότι είναι ένας μοναχικός καβαλάρης που ποτέ δεν χρειάστηκε χρίσμα και ότι η παρουσία του στην Πελοπόννησο βασίζεται στις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών». 

Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστήριξε ότι «τα προβλήματα για την αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορούν να λυθούν σε μία πενταετία».
«Θεωρώ ότι η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια πολιτική και διοικητική της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό».
Αναφέρθηκε ακόμη και στο ότι οι Περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης.

«Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».


Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη :



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.