10/02/2018 08:25:00 μ.μ.
0

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι σήμερον 02/10/2018 το φαινόμενο της θολότητας στις Πηγές της Πόλης παρουσιάζει υπερβολικά αυξημένες τιμές .Όπως έχει ήδη εξηγηθεί η αιτία του φαινομένου αυτού, οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και της ταχείας διήθησης του νερού μέσα από το έδαφος κατά την πορεία του από το οροπέδιο της Τρίπολης προς τις πηγές στην περιοχή των Μύλων.

Έτσι ισχύει η σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για την αποφυγή της κατανάλωσης του νερού μέχρι νεότερης ειδοποίησης.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας εφαρμόζει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις, ήτοι:

1. Καθημερινές αναλύσεις νερού μέσω τακτικών δειγματοληπτικών και εργαστηριακών ελέγχων σε αντιπροσωπευτικά σημεία του δικτύου διανομής του νερού από την πηγή υδροληψίας μέχρι την διάθεση στον καταναλωτή.

2. Καθημερινή ενημέρωση των κατοίκων για την αποφυγή της χρήσης του νερού ως πόσιμο, μέχρι της πλήρως εξαλείψεως του φαινομένου.

3. Συνεχής και αυξημένη χλωρίωση του νερού για την αποφυγή κάθε υγειονομικού κινδύνου.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερον (02/10/2018) σύσκεψη στο Δημαρχείο του Ναυπλίου με την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ναυπλίου και του Προέδρου του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν., του Διευθυντή και άλλων στελεχών όπου ο Δήμαρχος του Ναυπλίου ενέτειλε τις σχετικές οδηγίες - κατευθύνσεις της Δράσης της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. καθ’ όλην την διάρκεια του φαινομένου.

Επιπλέον, το σοβαρό αυτό θέμα απησχόλησε το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. όπου και συζητήθηκε σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση, σήμερον.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θεωρεί ότι το φαινόμενο της θολότητας ευρίσκεται σήμερον στην κορύφωσή του και ότι σταδιακά ημέρα με την ημέρα η κατάσταση θα βελτιώνεται, συνεπικουρούντως του γεγονότος σχετικών δράσεων – ενεργειών της Υπηρεσίας στα μέτρα του δυνατού.

Ολοκληρώνοντας, ως θεσμικοί διαχειριστές του νερού της Πόλης μας, ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών μας.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.