10/12/2018 11:44:00 π.μ.
0

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μέρος της επερώτησης μας στο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Προβλήματα παρατηρούνται στη εύρυθμη λειτουργία σχεδόν σε όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεδομένου ότι:

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και σε κατάληψη προχώρησαν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 το μεσημέρι οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των εκτός έδρας αποδοχών τους.
Σε αποχή από τα καθήκοντα τους και για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κατά την διάρκεια μάλιστα του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Τρίπολη τον Φεβρουάριο του 2018.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωση κοπής της πίτας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τον Φεβρουάριο του 2018 , ο  εκπρόσωπος των εργαζομένων, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Θανάσης Αθανασόπουλος αναφέρθηκε σε ιδιαίτερα προβλήματα των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας διότι επί ένα με ενάμισι χρόνο είναι απλήρωτα τα οδοιπορικά έξοδα υπαλλήλων, ενώ υπογράμμισε ότι ένα επείγον ζήτημα αφορά την κατάσταση του Διοικητηρίου, η οποία είναι εξαιρετικά άσχημη, ενώ ζήτησε την άμεση ανακαίνιση των τουαλετών.
Συνεχή είναι και τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της Μεσσηνίας για την κατάσταση των ανελκυστήρων του διοικητηρίου Μεσσηνίας.

Τα προβλήματα αυτά δεν είναι πρόσφατα ούτε περιστασιακά διότι ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Μεσσηνίας (εφημερίδα «Θάρρος» με τίτλο «σκορποχώρι οι Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας» με ημερομηνία 09/09/2015) κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, που αφορούν  ελλείψεις σε εξοπλισμό γραφείου, σε σημείο που να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες.

Ρωτάται η Περιφέρεια Πελοποννήσου τι ενέργειες έχει ήδη κάνει ή προτίθεται να κάνει για την επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, για να σταματήσει άμεσα η απαξίωση των υπηρεσιών και των εργαζομένων, να προμηθευτούν οι  υπηρεσίες με τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, ώστε να λειτουργούν άριστα οι υπηρεσίες  και οι υπάλληλοι αυτών να εργάζονται με αξιοπρέπεια.

Για την
Περιφερειακή Παράταξη “Πελοπόννησος Οικολογική”
Δήμητρα Λυμπεροπούλου



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.