10/09/2018 05:25:00 μ.μ.
0

Ίσως για πρώτη φορά αρχίζουν να μπαίνουν σοβαρά θεμέλια στις σχέσεις του Ναυπλίου με την αδελφή πόλη του Όττομπρουν αλλά και με τον Ελληνισμό της ευρύτερης περιοχής του Μονάχου.

Μία τριμελής επιτροπή με επικεφαλής την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ κα. Νάντια Αναστασίου, το δημοτικό σύμβουλο κο Παναγιώτη Λένζτο και τον υπάλληλο του γραφείου Τύπου και δημοσίων σχέσεων του Δήμου Ναυπλιέων Άκη Ντάνο, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Όττομπρουν και στο Μόναχο.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν τρόποι καθορισμού και προγραμματισμού επισκέψεων και εκδηλώσεων μεταξύ των δύο αδελφών δήμων, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, την διεύρυνση του τουριστικού τόξου και την ανάδειξη των ελληνικών κοινοτήτων και της εκεί ορθόδοξης εκκλησίας ως μοχλούς σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Οι Ναυπλιείς δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο του Όττομπρουν Τόμας Λόντερερ, τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, τον πρόεδρο του Ποντιακού συλλόγου Μονάχου κο Ηλία Καρακασίδη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Χάαρ (κοντά στο Όττομπρουν) και υπεύθυνο εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου Μονάχου (180 έλληνες μαθητές) Απόστολο Κότση και μέλη των ελληνικών συλλόγων. Ενθαρρυντική ήταν η αποδοχή της επιτροπής και του ρόλου της από τους Έλληνες της διασποράς, που όταν πληροφορήθηκαν την άφιξή της έσπευσαν να την υποδεχτούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν επίσης επαφές με τοπική ελληνική θεατρική ομάδα υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου κας Ηρώ Κοστράκη, που προετοιμάζεται να ανεβάσει τις «Θεσμοφοριάζουσες» καθώς και με παιδική ελληνική χορωδία η οποία τραγούδησε στους Ναυπλιείες επισκέπτες τον «ένα το χελιδόνι» του Οδυσσέα Ελύτη υπό την διεύθυνση της μονωδού Μαρίας Κρινίτη.

Οι δημοτικοί έμειναν εντυπωσιασμένοι από την συλλογή του Μουσείου «΄Οθωνος» στο Όττομπρουν το οποίο βασίζεται σε μια προσωπική συλλογή αντικειμένων του βαυαρικής καταγωγής πρώτου Έλληνα βασιλιά.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.