10/03/2018 03:35:00 π.μ.
0

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη για τη δολοφονία του 23χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά της Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 2017.

Χθες, ο συνήγορος τριών κατηγορουμένων Αλέξης Κούγιας έθεσε θέματα νομιμότητας των βίντεο που έχουν καταγράψει τη δολοφονία του 23χρονου Μπακάρι Χέντερσον και ζήτησε να μην εξεταστεί ως μάρτυρας ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λαγανά. Τελικά ο μάρτυρας κατέθεσε, ωστόσο εκκρεμεί η απόφαση για το εάν θα επιτραπεί η παρουσίαση των βίντεο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ. Κούγια, για να εγκαταστήσεις κάμερες σε έναν ιδιωτικό χώρο πρέπει να έχεις ειδική άδεια από τις Αρχές. Στα δικαστήρια εξετάζονται μόνο νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Όπως δεν μπορούν να εξεταστούν τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί παράνομα,έτσι δεν μπορεί να εξεταστεί και υλικό το οποίο προκύπτει από κάμερες οι οποίες δεν έχουν εγκατασταθεί νομίμως.

Πηγή: Patrastimes.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.