10/01/2018 06:43:00 μ.μ.
0

  Στόχος των Ομάδων Προφορικής Ιστορίας είναι η καταγραφή της μνήμης των αφανών πρωταγωνιστών της ιστορίας για τα μικρά και τα μεγάλα γεγονότα που έτυχε να βιώσουν και να προταχθεί η προσωπική μνήμη ως αντανάκλαση της συλλογικής απέναντι στις απρόσωπες αγορές και τη λήθη…Η ΟΠΙΝΑΝΚΑ, η ομάδα προφορικής ιστορίας Ναυπλίου, Άργους, Νέας  Κίου, έκανε τα πρώτα της βήματα τον Μάρτιο του 2017 με πρωτοβουλία του Θεατροδρομίου , όταν  πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο  με επιμορφώτρια την  ιστορικό κ. Τασούλα Βερβενιώτη, ,η οποία εισήγαγε τα μέλη της ομάδας στις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της προφορικής ιστορίας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. Τον Ιούνιο του 2018,η ΟΠΙΝΑΝΚΑ  παρουσίασε τα δεδομένα της ως τότε δουλειάς της, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

           Το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Κίου, ο φακός των εθελοντών ερευνητών της Τοπικής Ιστορίας θα εστιάσει στη θεματική της προσφυγικής μνήμης κατοίκων του Ναυπλίου και της Ν. Κίου. Δραματοποιήσεις αφηγήσεων και τραγούδια, εμπνευσμένα από γνήσιο ενδιαφέρον για όσα σημαντικά έζησαν απλοί άνθρωποι του τόπου μας σε κάποιες άλλες εποχές διαφορετικές από τις δικές μας, θα πλαισιώσουν την παρουσίαση των στοιχείων των συνεντεύξεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα. Απώτερος στόχος των μελών της ομάδας είναι το υλικό των συγκεντρωμένων μαρτυριών να αποτελέσει ιστορική πηγή για μελλοντικούς ερευνητές.

Παρουσιάσεις  δεδομένων των συνεντεύξεων  :Έφη Τζιαβάρα - Μαίρη Κόκκινου
Μαρία Μπακοπούλου-Σούλα Παναγιώτου

Στις δραματοποιήσεις συμμετέχουν οι:
Ντίνα Καλογεροπούλου
Στέλιος  Καρατάσος
Νατάσα  Κολωνιώτου
Σούλα Παναγιώτου
Δέσποινα Φλεβάρη

Στο μουσικό μέρος
τραγούδι: Κατερίνα Βέργαδου
κιθάρα: Τάκης Αντωνόπουλος0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.