10/05/2018 09:30:00 π.μ.
0
Σχεδόν έξι μήνες απομένουν μέχρι τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και ενώ σε ότι αφορά την στήριξη της Ν.Δ. στους Δήμους της Αργολίδας το τοπίο αρχίζει και ξεκαθαρίζει στην Περιφέρεια παραμένει θολό.
Τι εννοώ όταν λέω πως ξεκαθαρίζει στους Δήμους, η Ν.Δ. είτε γίνουν πριν ή μετά οι Εθνικές εκλογές θέλει παίχτες δυνατούς που θα  εκλεγούν σίγουρα και που  στον εκλογικό χάρτη θα βάψουν τον Δήμο με το μπλε χρώμα.
Στον μόνο Δήμο που είναι θολό το τοπίο ακόμα είναι της Επιδαύρου που η μη κάθοδος του Κώστα Γκάτζιου αφήνει ένα κενό γιατί δεν υπάρχει εως τώρα εκείνη η προσωπικότητα που θα μπορούσε να ενώσει τους νεοδημοκράτες και να πάρει τις εκλογές.

Πάμε όμως να δούμε και τους υπόλοιπους Δήμους, στο Δήμο Άργους-Μυκηνών το φαβορί είναι ξεκάθαρο και παρά το γεγονός πως κάποια κομματικά στελέχη που για καθαρά προσωπικούς λόγους υποδαυλίζουν στην Πειραιώς τον Δημήτρη Καμπόσο αυτός θα είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει παίχτες που θα τον βοηθήσουν να ανεβάσει και το ποσοστό του στις Εθνικές εκλογές και έχει πλήρη εικόνα πως αυτός είναι ο νυν Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών , άλλωστε ξέρει πως τα στελέχη που τον υποδαυλίζουν έχουν ιδιοτελή κίνητρα και όχι το καλό τηςΝ.Δ.
Άλλωστε γνωρίζοντας πως η επανεκλογή του είναι σίγουρη η Πειραιώς δεν έχει κανένα λόγο να κάνει οτιδήποτε άλλο που το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι η ήττα.

Πάμε στο Δήμο Ερμιονίδας όπου κι εκεί το τοπίο είναι ξεκάθαρο παρά το γεγονός πως υπάρχουν δυο προσκείμενοι στη Ν.Δ. , είναι ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής που είναι δυνατός παίχτης και το ξέρουν καλά στην Πειραιώς, ξέρει καλά την τοπική αυτοδιοίκηση κι επίσης είναι αυτός που μπορεί να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στη Ν.Δ. όταν τον χρειαστεί.

Από την άλλη ο  Γιάννης Γεωργόπουλος όποτε του ζητήθηκε  κατά το παρελθόν να κάνει την υπέρβαση για το κόμμα αρνήθηκε και είχε εδώ και χρόνια αυτά τα πισωγυρίσματα κατεβαίνω δεν κατεβαίνω και συν τοις άλλοις είναι ελλείπείς οι γνώσης του για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο Δήμο Ναυπλιέων παρά την επάνοδο του Παναγιώτη Αναγνωσταρά ο οποίος και λίγο μετά την ήττα του στις Εθνικές εκλογές έπνεε τα μένεα για τη Ν.Δ. τώρα θέλει διακαώς την στήριξη της ώστε να μπορέσει να πάει έστω και ως μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτά που ακούγονται πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Σαλεσιώτη δεν ξέρω  πόση βάση έχουν αλλά αν είναι πραγματικότητα τότε τον κάνει ακόμα πιο αδύναμο.

Ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος παρά το γεγονός που δεν είναι κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. είναι αυτός που έχει το προβάδισμα της επανεκλογής και επίσης είναι μετριοπαθείς .
Έχει μαζί του βασικά στελέχη της Ν.Δ. , οι μετρήσεις τον δείχνουν να παραμένει ο δυνατός παίχτης για την επανεκλογή του στον δημαρχιακό θώκο και είναι αυτό το συν του κέντρου που ζητάει να προσθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράταξη του, κάτι που το διαμηνύσει με όλους τους τρόπους και ο Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος με πιο πρόσφατο παράδειγμα την ομιλία του στη Δ.Ε.Θ.
Όσο αφορά την Περιφέρεια κοντός ψαλμός αλληλούια , εντός των ημερών θα ανακοινώσει επίσημα τον εκλεκτό της η Πειραιώς.
Δείχνει να είναι ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όμως εγώ κρατάω μια επιφύλαξη μέχρι και την τελευταία στιγμή μήπως και δούμε κοινό υποψήφιο της Ν.Δ. με το ΚΙΝΑΛ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.