10/12/2018 08:09:00 π.μ.
0

Στο Πόρτο Χέλι θα πραγματοποιηθεί από τις 12-14 Οκτωβρίου στο Nautica Bay Hotel 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανώνυμων Υπερφάγων. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι ομιλητές, μέλη των Ανώνυμων Υπερφάγων, θα μοιραστούν το πώς βοηθήθηκαν από το πρόγραμμα των ΑΥ και βρήκαν λύσεις για μια νέα, υγιέστερη σχέση με το φαγητό, την εικόνα του σώματος και το βάρος τους.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όσους πιστεύουν πως ασχολούνται με τον έλεγχο του φαγητού σε σημείο που να επηρεάζεται η ζωή τους.

Για τους επαγγελματίες της Υγείας, εκπαιδευτικούς, συγγενείς και φίλους ανθρώπων με διατροφικές διαταραχές, επαγγελματίες ΜΜΕ, εναλλακτικούς θεραπευτές και όσους πιστεύουν πως η σωστή διατροφή βοηθάει την ίαση, στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα υπάρξει ειδική ενημέρωση για το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα των Ανώνυμων Υπερφάγων και στη συνέχεια θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα, το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, ώρα 4.30μμ-5.30μμ.

Οι Ανώνυμοι Υπερφάγοι, από το 1960 στην Αμερική και από τη δεκαετία του ‘80 στην Ελλάδα, προτείνουν ένα πρόγραμμα αλληλοϋποστήριξης για υγιές βάρος και υγιείς διατροφικές συμπεριφορές. Η πρώτη συνάντηση των Ανώνυμων Υπερφάγων πραγματοποιήθηκε το 1960 στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια. Από τότε, έχουν δημιουργηθεί περίπου 7.000 συναντήσεις σε περισσότερες από 70 χώρες με περίπου 54.000 μέλη.

Στην Ελλάδα, οι ΑΥ υπάρχουν από το 1983, με πρώτη συνάντηση στην Αθήνα, ενώ σήμερα λειτουργούν φυσικές ομάδες σε 6 νομούς, μεταξύ των οποίων και στην Αργολίδα, καθώς και διαδικτυακές συναντήσεις.

Το πρόγραμμα τους απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, με προβλήματα βάρους ή διατροφικών διαταραχών όπως νευρική ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία και παχυσαρκία. Χωρίς να μπαίνει στο χώρο των ειδικών Υγείας δίνει επίσης μια νέα ελπίδα και στήριξη σε ανθρώπους με διάφορα θέματα υγείας που συνδέονται με το φαγητό ή τα επιπλέον κιλά, καθώς και σε συμπολίτες μας που νιώθουν άβολα με την εικόνα του σώματός τους και απομονώνονται ή βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό για αυτό.

Για συμμετοχή στο συνέδριο τηλεφωνήστε στο 6986611266.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.