10/23/2018 11:44:00 μ.μ.
0

Εξαιρετική πρεμιέρα έκανε η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών στα προκριματικά του Europa Cup που αποτελούν ταυτόχρονα και προκριματικά για το World League, νικώντας 7-5 στη Βαρκελώνη την Ισπανία. Η ελληνική ομάδα έκανε αποφασιστικό βήμα, όχι απλά για την πρόκριση στην τελική φάση του Europa Cup, αλλά και για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Β΄ ομίλου, στον οποίο μετέχουν ακόμη η Ολλανδία και η Ουκρανία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι πριν τρεις μήνες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και προηγήθηκε 3-0 στα πρώτα 4,5 λεπτά της αναμέτρησης και 6-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Η ελληνική άμυνα ήταν εξαιρετική στο διάστημα αυτό, ενώ πολύ καλός ήταν κάτω από τα δοκάρια και ο Μάνος Ζερδεβάς, παρά την αγωνιστική του απραξία, αφού περιμένει τη δικαστική απόφαση για το αν είναι σύννομη η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

Επιθετικά η εθνική έβρισκε λύσεις, είτε στον παίκτη παραπάνω, είτε στα ίσια, ακόμη και στην κόντρα (το 6-1 από τον Καπότση) κι έτσι «έχτισε» μία σημαντική διαφορά που ουσιαστικά της έδωσε τη νίκη. Η Ισπανία ισορρόπησε στη συνέχεια το παιχνίδι, αλλά οι διεθνείς διαχειρίστηκαν σωστά το χρόνο και το μόνο που κατάφεραν οι Ίβηρες ήταν να μειώσουν προς το τέλος σε 7-5, χωρίς να γίνουν απειλητικοί.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 2-1, 1-0

Ισπανία (Τσους Μαρτίν): Λόπεθ, Μουνάριθ 1, Γρανάδος, Ντελ Τόρο, Λαρούμπε, Μινγκουέλ, Καμπάνας, Φερνάντεζ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 3, Μπούστος, Λόριο.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Νικολαϊδης, Φουντούλης 1, Καπότσης 1, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.