10/26/2018 02:13:00 π.μ.
0

Νέος ισχυρός σεισμός, ο δεύτερος μέσα σε λίγα λεπτά, σημειώθηκε στη 01:54 στη Ζάκυνθο. Αυτή τη φορά ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού είναι ίδιο με τον προηγούμενο (43 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού), το εστιακό βάθος είναι 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα στην Αθήνα, την Μάλτα και στην Αλβανία.

Υπενθυμίζεται πως μερικά λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ.

Τον μεγάλο σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησε ένας μετασεισμός της τάξης των 5,4.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Ζακύνθου η εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για βράχους που έπεσαν σε παραλιακό δρόμο, και την κατάρρευση ενός σπιτιού στη Λαγκαδάκια, όπου σπεύδουν περιπολικά, καθώς και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.