10/17/2018 09:57:00 μ.μ.
0

Πριν από 44 χρόνια, στις 17 Οκτωβρίου 1974, σε εποχές πολύ δύσκολες, ιδρύθηκε η ΟΝΝΕΔ.

Η χώρα είχε μόλις βγει από τη χούντα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελίωνε την μακροβιότερη και ισχυρότερη ελληνική δημοκρατία.

Ο Καραμανλής, πέρα από τον αγώνα που έδινε ενάντια στους νοσταλγούς της χούντας και τα ακροδεξιά σταγονίδια, είχε να αντιμετωπίσει την ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς, η οποία σάρωνε στη νεολαία.

Η ΟΝΝΕΔ υπήρξε ο αποφασιστικός βραχίονας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η ΝΔ, το μόνο κόμμα που επιζεί κραταιό από το 1974 έως σήμερα. Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ έδωσαν σκληρές ιδεολογικές μάχες στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και την κοινωνία. Κατάφεραν να πείσουν τη νεολαία, να δημιουργήσουν γενιές στελεχών και να κρατήσουν τη ΝΔ ψηλά, εκλογικά και κοινωνικά.

Τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έβαλαν την φιλελεύθερη ιδεολογία στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, απειλές, ύβρεις και προπηλακισμούς κατάφεραν να κάνουν την φιλελεύθερη ιδεολογία την κρατούσα στους κόλπους των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Έδωσαν, δώσαμε αγώνες για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενάντια στη μετριότητα και την κατευθυνόμενη μάθηση. Διεκδικήσαμε μια καλύτερη παιδεία για όλες και όλους χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και στρεβλώσεις.

Στην ΟΝΝΕΔ εντάχθηκα το 1988, σε ηλικία 16 ετών.

Στη διάρκεια των σπουδών μου ήμουν ενεργό μέλος της ΔΑΠ και υπεύθυνος της παράταξής μας στo Oικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1998 εκλέγομαι στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, με πρόεδρο τον αδελφικό φίλο-Γεωπόνο και συναγωνιστή Γιάννη Οικονόμου.

Επανεκλέγομαι στο συνέδριο της Καλαμάτας, με πρόεδρο αυτή τη φορά τον επίσης αδελφικό φίλο-ιατρό Χρήστο Κουρούση.

Ακολουθεί το συνέδριο της Χαλκίδας, όπου εκλέγομαι στη Κεντρική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας. Εκλέγεται πρόεδρος ο Γιώργος Παπανικολάου, σημερινός Δήμαρχος Γλυφάδας, ο οποίος στην κοινή μας παρουσία στη ΔΑΠ Ν.Ο.Π.Ε (Νομική-Οικονομικό και Πολιτικό τμήματα Πανεπιστημίου Αθηνών) με αποκαλούσε «πολιτικό μπαμπά».

Ακολουθεί άλλη μία θητεία στην Κεντρική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας έως τον Ιούνιο του 2010.

Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, εκλέγομαι στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές εκλέγομαι στη ΝΟΔΕ Αργολίδας πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Αξιώθηκα αυτή τη μακρά πορεία επειδή εσείς, οι φίλοι και τα μέλη της ΝΔ, με περιβάλατε με την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας.

Η πορεία μου από την ΟΝΝΕΔ στη ΝΔ είναι μια ζωή με χαρές και πίκρες, μα πάνω από όλα εμπειρίες, φιλίες και σχέσεις που κρατούν ακόμα.

Μια ζωή για την οποία είμαι υπερήφανος, γιατί τη διάβηκα με αξιοπρέπεια, ήθος και ανιδιοτέλεια. Για τις ιδέες και τις αξίες. Δεν πρόκειται να την χαρίσω ποτέ και σε κανέναν.

Σπύρος Στείρης
Οικονομολόγος  MSc
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας
Μέλος ΝΟΔΕ Αργολίδας



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.