10/05/2018 06:18:00 π.μ.
0

Σαν… σίφουνας πέρασε ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη από τη Λευκορωσία, πετυχαίνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την πρώτη του νίκη στους ομίλους του φετινού Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαμπά, συνέτριψαν με 4-1 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, κι έτσι απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον 12o όμιλο, δεδομένου ότι η Τσέλσι δύσκολα θα χάσει την πρωτιά (νίκησε 1-0 τη Βίντι κι έκανε το «2 στα 2»).

Ονειρεμένο ξεκίνημα έκανε στην αποψινή αναμέτρηση ο «δικέφαλος» του Βορρά, καθώς ο Πρίγιοβιτς βρήκε δίχτυα μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Ζαμπά, που ήταν δημιουργός στο πρώτο γκολ, να σκοράρει εν συνεχεία δύο φορές (11',17΄), ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 υπέρ των «ασπρόμαυρων».

Στο 59ο λεπτό, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Σκάβις μείωσε για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Πέλκας στο 73' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 89' σε προσπάθεια του Μπίσεσβαρ.

Mε το… πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου στρίμωξε κατευθείαν στα «σχοινιά» τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Πρίγιοβιτς με ωραία κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Λέο Ζαμπά, ανάγκασε τον γκολκίπερ των Λευκορώσων να να μαζέψει για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζαμπά από δημιουργός έγινε εκτελεστής και από πλάγια θέση τρύπησε την άμυνα της ΜΠΑΤΕ, πλασάροντας με ωραίο τρόπο τον Σερμπίτσκι.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν αρκέστηκε στο υπέρ του 2-0 και έξι λεπτά αργότερα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, όταν και πάλι ο 19χρονος Βραζιλιάνος άσος, μετά από ωραία ασίστ του Μαουρίσιο νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο τερέν, προκειμένου να πλησιάσουν και να απειλήσουν την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 51' η ΜΠΑΤΕ βρέθηκε κοντά στο γκολ με σουτ του Ρίος, που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ως εκείνο το σημείο στο παιχνίδι.

Στο 52΄ του αγώνα όλοι οι φίλαθλοι της ΜΠΑΤΕ σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν για την μνήμη του 52χρονου προέδρου της ομάδας Ανατόλι Κάπτσκι, που έφυγε από την ζωή πριν μερικές εβδομάδες και προς τιμήν του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη του αγώνα.

Η ομάδα της Λευκορωσίας συνέχισε να επιτίθεται και ο προπονητής της πέρασε στο 59' στον αγώνα σαν πρώτη αλλαγή τον Mαξίμ Σκάβις, ο οποίος δυο λεπτά αργότερα με κεφαλιά παραβίασε την εστία του ΠΑΟΚ, μειώνοντας το 1-3.

To γκολ αυτό έφερε για λίγο νευρικότητα στους Θεσσαλονικείς και αυτό φάνηκε στις κινήσεις των παικτών του, ωστόσο στο 73’ ο Πέλκας με ένα άπιαστο σουτ έκανε το 4-1, δίνοντας τέλος στη… σεμνή τελετή.

Μάλιστα στο 89' ο «δικέφαλος» του Βορρά λίγο έλειψε να πετύχει και πέμπτο γκολ, ωστόσο το γωνιακό σουτ του Μπίσεσβαρ βρήκε τη συμβολή των δοκαριών της ΜΠΑΤΕ.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίτσκι, Γιαμπλόνσκι, Ντραγκούν (71' Χλεμπ), Ίβανιτς, Ρίος, Φιλιπένκο, Στάσεβιτς (77' Γκορτετσιούκ), Μπάχα, Πολιάκοφ, Βολόντκο, Τουόμινεν (59' Σκάβις).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (70' Μπίσεσβαρ), Ζαμπά (86' Βιεϊρίνια), Πρίγιοβιτς (76' Ακπόμ).


  


  

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.