10/12/2018 07:41:00 π.μ.
0

Το ζήτημα της ανάληψης δράσεων εκ μέρους της ΕΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος συμπλήρωσης 2500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας έθεσε με Γραπτή του Ερώτηση που κατέθεσε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Σημειώνεται ότι ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είχε σειρά επαφών με την Τοπική Επιτροπή Σαλαμίνας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και μάλιστα επισκέφτηκε για τον λόγο αυτόν τη Σαλαμίνα στις 2 Σεπτεμβρίου και ξεναγήθηκε στον Τύμβο Σαλαμινομάχων στην Κυνοσούρα αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαλαμίνας.

Στην Γραπτή του Ερώτηση ο Νότης Μαριάς επισημαίνει τα εξής:

«Στις 29 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 2497 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας που έγινε το 480 π. Χ. και σημάδευσε τη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών, τη νίκη της Δημοκρατίας επί του Απολυταρχισμού.

Πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι η Nαυμαχία της Σαλαμίνας είναι μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην παγκόσμια ιστορία υποστηρίζοντας ότι εάν οι Έλληνες είχαν ηττηθεί η πιθανή κατάληψη της Ελλάδας από τους Πέρσες θα σταματούσε την ανάπτυξη του Ελληνικού και του μετέπειτα Ευρωπαϊκού πολιτισμού καθώς το μεγαλύτερο μέρος του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, όπως η φιλοσοφία, η επιστήμη, η ατομική ελευθερία και η δημοκρατία,  έχουν τις ρίζες τους στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Εξάλλου, η ακμή της Αρχαίας Αθήνας, που έδωσε τα φώτα της στην Ανθρωπότητα, σημειώθηκε αμέσως μετά τη νίκη στους Περσικούς Πολέμους.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδώσουμε την τιμή που αρμόζει σε αυτό το σημαντικό για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό  ιστορικό γεγονός».

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει τις αρμόζουσες δράσεις και πρωτοβουλίες «σε συνεργασία με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος αυτή και να διοργανωθεί εορτασμός που πράγματι αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό ιστορικό γεγονός για τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία και την Ευρώπη».



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.