10/24/2018 06:32:00 π.μ.
0

Η ΑΕΚ πάλεψε, αμύνθηκε σωστά, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Για τους Βαυαρούς σκόραραν οι Χάβι Μαρτίνεθ (61') και Λεβαντόφσκι (64'). 

Οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες στον 5ο όμιλο του Champions League, ενώ οι Βαυαροί παρέμειναν στην πρώτη θέση, έχοντας επτά βαθμούς, όσους και ο Άγιαξ, που επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα, που έμεινε στους 3. 

Η ΑΕΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα φρόντισε να περιορίσει τη Μπάγερν, ενώ οι Βαυαροί που πήραν την μπάλα στα πόδια τους είχαν κατοχή μπάλας που έφτανε το 70%. Η σπουδαία ατομική ενέργεια του Πόνσε στο 30΄, που πέρασε άουτ, «ζέστανε» το ΟΑΚΑ, όμως οι Γερμανοί κυριάρχησαν ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. 

Η ΑΕΚ ανησύχησε με τις προσπάθειες των Τιάγκο και Γκνάμπρι στο 27’ και το 39' αντίστοιχα, όμως το 0-0 δεν αλλοιώθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. 

Στο δεύτερο μέρος, μια ατομική προσπάθεια του Γαλανόπουλου κι ένα ανάποδο ψαλίδι του Κλωναρίδη, δημιούργησαν την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα απειλούσε τους Γερμανούς, όμως μέσα σε τρία λεπτά η Μπάγερν πέτυχε δύο γκολ και καθάρισε το ματς. 

Το πρώτο με γυριστό σουτ του Μαρτίνεθ στο 61΄ μετά από προσπάθεια του Ρόμπεν και κόντρα στους αμυντικούς και το δεύτερο με συνδυασμό των Γκνάμπρι και Ραφίνια και την ασίστ του τελευταίου στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος απλώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφού είχαν εξουδετερωθεί άπαντες οι «κιτρινόμαυροι». 

Κάπου εκεί το ματς τελείωσε, καθώς ο ρυθμός έπεσε και μέχρι το τέλος το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι, η ΑΕΚ έμεινε χωρίς νίκη μετά από ένα ματς στο οποίο προσπάθησε και κατάφερε να αμυνθεί για περίπου μία ώρα. 

Στο ΟΑΚΑ περίπου 55.000 οπαδοί δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, όμως δεν είδαν την ΑΕΚ να παίρνει αποτέλεσμα απέναντι σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.




ΑΕΚ – Μπάγερν 0-2 (COSMOTE SPORT 2 HD

Γκολ: 61' Χάβι Μαρτίνεθ, 64' Λεβαντόφσκι

Το «φιλμ» του αγώνα


10’ Ο Γκνάμπρι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά δεν βρέθηκε παίκτης να απομακρύνει και έτσι η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία του Μπάρκα. 

11’ Νέα ευκαιρία για την Μπάγερν με το σουτ του Γκνάμπρι να καταλήγει άουτ. 

18’ Ο Τσιγκρίνσκι απομάκρυνε σε κόρνερ τη σέντρα που επιχείρησε ο Γκνάμρπι. 


20’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε βγήκε στην πλάτη της άμυνας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. 

20' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Πόνσε βγήκε στην πλάτη της άμυνας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. 

25’ Νέο σουτ από τον Γκνάμπρι και νέο κόρνερ για την Μπάγερν.


27’ Μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν. Μετά το λάθος του Μάνταλου, ο Τιάγκο προσπάθησε να βρει τον Λεβαντόφσκι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 

28' Ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Νόιερ μπλόκαρε. Όλα ξεκίνησαν από το γύρισμα του Χουλτ.

31’ Το σουτ του Χάμες κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα.


32’ Το δυνατό σουτ του Λεβαντόφσκι πέρασε άουτ. 

39' O Γκνάμπρι βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο


52’ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Το σουτ του Μπακασέτα από τα αριστερά πέρασε άουτ. 

59’ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη από το ύψος της μικρής περιοχής να πιάνει το ανάποδο «ψαλιδάκι» και τη μπάλα να περνά άουτ.

61’ Γκολ για τη Μπάγερν. Το 1-0 σημείωσε ο Χάβι Μαρτίνεθ. Μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στον σκόρερ, ο οποίος πλάσαρε σωστά. 

62’ Πρώτη αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Γκορέτσκα πήρε τη θέση του Χάμες. 


64’ 2-0 για την Μπάγερν. Γκνάμπρι και Ραφίνια συνδυάστηκαν και η μπάλα έφτασε στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία. 

64’ Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Μπογέ πήρε τη θέση του Κλωναρίδη. 

66' Ευκαιρία για την Μπάγερν. Ο Λεβαντόφσκι γύρισε με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή και ο Μπάρκας μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 


70' Το γυριστό του Μπογέ πέρασε άουτ. 

74' Δεύτερη αλλαγή για την Μπάγερν. Ο Μίλερ πήρε τη θέση του Γκνάμπρι.

76' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Άλεφ αντικαθιστά τον Μάνταλο.

84' Στη θέση του Λεβαντόφσκι ο Βάγκνερ. 


84' Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Γκάλο στη θέση του Λαμπρόπουλου. 

Τέλος του αγώνα

ΑΕΚ – Μπάγερν 0-2 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ:
 61' Χάβι Μαρτίνεθ, 64' Λεβαντόφσκι

Κίτρινες κάρτες:
 -

Κόκκινες κάρτες:
 -

ΑΕΚ: 
Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (84' Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Κλωναρίδης (64' Μπογέ), Μπακασέτας, Μάνταλος (76' Άλεφ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου: 
Νόιερ, Κίμιχ, Σίλε, Χούμελς, Ραφίνια, Τιάγκο, Μαρτίνεθ, Χάμες (62' Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (74' Μίλερ), Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι (84' Βάγκνερ).

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.