10/17/2018 09:31:00 π.μ.
0
 Την Τρίτη 09/10/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, αντίστοιχα.
Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στο καθιστικό» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του καθιστικού του σπιτιού και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με τα έπιπλα, τα γυάλινα και κεραμικά διακοσμητικά, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα συρτάρια, τις πόρτες, τα παράθυρα και τις εστίες θέρμανσης (π.χ. σόμπα, τζάκι κ.ά.).
Το καθιστικό είναι χώρος ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας των μελών της οικογένειας μεταξύ τους και δεν αποτελεί κατάλληλο και ασφαλή χώρο για τα παιχνίδια των παιδιών. Δεδομένου, μάλιστα, ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο περισσότερο επιρρεπή είναι στα ατυχήματα, καθώς από τη φύση τους είναι γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ακόμα ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, είναι σημαντικό να αποφεύγεται η χρήση του χώρου του καθιστικού για το παιδικό παιχνίδι. Η συμβολή δε των γονιών, των κηδεμόνων και των φροντιστών των παιδιών στην πρόληψη των ατυχημάτων και των συνεπειών τους για τα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας.
Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη και την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου παρουσίασαν στους  μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση ακολουθούμενη από εκπαιδευτικό βίντεο.
Οι μαθητές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, καταθέτοντας τόσο τις απορίες τους όσο και τις εμπειρίες τους στην ομάδα υγείας. .
Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.