10/03/2018 07:42:00 μ.μ.
0

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος όπως κάθε χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου 2018 αναβιώνει ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδος.

Ελάχιστα μέρη στον κόσμο έχουν την πολυτέλεια, όταν κοιτάζουν την ιστορία τους, να βρίσκουν 5.000 χρόνια συνεχόμενης ιστορίας, συνεχόμενης παρουσίας ανθρώπων, σε ένα μέρος που η φυσική του ομορφιά, και η στρατηγική του θέση, το ευλόγησαν να είναι πάντα στην καρδιά των γεγονότων, από τα έπη του Ομήρου μέχρι σήμερα.

191 Χρόνια μετά τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, 20 Οκτωβρίου 2018, στο παλιό λιμάνι της Πύλου, ξεκινώντας στις 20:00, ζωντανεύουμε την ιστορία στο ίδιο μέρος που γράφτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με συμμετοχή παραδοσιακών ιστιοφόρων από όλη την Ευρώπη, συνθέτοντας μια αναπαράσταση της Ναυμαχίας με ζωντανή ιστορική αφήγηση, έως και την εντυπωσιακή καταστροφή του ομοιώματος της τουρκοαιγυπτιακής ναυαρχίδας.

Ένα γεγονός τόσο ιστορικό στη σημασία του, αλλά τόσο ανθρώπινο στην υπόστασή του.
Αναβιώνουμε τις ιστορικές αποφάσεις των Ναυάρχων, τις διπλωματικές προσπάθειες, και τις μεγάλες πολεμικές στιγμές της Ναυμαχίας,  αλλά και την αγωνία, τα διλήμματα, και τις ελπίδες των πολεμιστών, που στις 20/10/1827, μέσα στην ένταση και τον πανικό της μάχης, οι απλοί αυτοί άνθρωποι, ίσως και να ένιωσαν πως γράφουν ιστορία, πως η Ελλάδα ξαναγεννιέται μπροστά τους.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας γιορτής με χαρακτήρα διαχρονικό, η οποία με σεβασμό στην ιστορία, και την αισθητική που αρμόζει, να παρουσιάζει την διαδρομή προς τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.