10/09/2018 06:55:00 μ.μ.
0


Την Τρίτη 02/10/2018 και την Τετάρτη 03/10/2018 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης σειράς δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους - Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε δράσεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδική Πολιτεία» και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους αντίστοιχα.

Το θέμα της εν λόγω δράσης, που αποτελεί τμήμα της θεματικής ενότητας «Ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων», ήταν «Είμαι ασφαλής στο μπάνιο» και σκοπός της ήταν να γνωρίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τους κινδύνους, που ενδέχεται να υπάρχουν γι’ αυτά στο χώρο του μπάνιου και συγκεκριμένα τους κινδύνους που έχουν να κάνουν με το ζεστό και κρύο νερό, τις χημικές ουσίες, τα φάρμακα, τα αιχμηρά αντικείμενα, τις ηλεκτρικές μηχανές, τα ντουλάπια, τα συρτάρια, τα καθαριστικά υλικά του μπάνιου. Επίσης, να τονιστεί ότι όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο περισσότερο επιρρεπή είναι στα ατυχήματα, καθώς από τη φύση τους είναι γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου. Για το λόγο αυτό, η συμβολή των γονιών, των κηδεμόνων και των φροντιστών των παιδιών στην πρόληψη των ατυχημάτων και των συνεπειών τους για τα παιδιά είναι πολύ σημαντική.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από τη Γενική Ιατρό κ. Σπυράκη, την ΠΕ Νοσηλεύτρια κ. Μπόζνου και την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν στους  μαθητές των ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση ακολουθούμενη από εκπαιδευτικό βίντεο.

Οι μαθητές επέδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον με το ανωτέρω θέμα και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συζήτηση, καταθέτοντας τις απορίες τους στην ομάδα υγείας.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Άργους «Παιδική Πολιτεία» κ. Κούλη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.