9/27/2018 06:33:00 μ.μ.
0

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στον σχολικό αθλητισμό, σας παραθέτω ένα κείμενο αφιερωμένο σε αυτήν την ημέρα.

Φίλες και φίλοι ο αθλητισμός χωρίς καμία δόση υπερβολής έχει την δύναμη να εμπνεύσει και να ενώσει με ένα τρόπο που λίγοι μπορεί να το κάνουν. 

Ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα εκεί πού υπάρχει μόνο απόγνωση. Είναι πιο δυνατός από όλες τις εξουσίες για να γκρεμίσει τα τείχη των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων ανεξάρτητα το φύλο την ηλικία την εθνικότητα το χρώμα τις πεποιθήσεις του κάθε ένα. 

 Ο αθλητικός συναγωνισμός δεν είναι (ή δεν πρέπει να είναι) μίσος έχθρα παρά μόνο συναγωνιστές και αντίπαλοι. Εξηγήστε το σε όποιον δεν το ξέρει, απομονώστε όποιον θέλει να μην το καταλάβει. 

Ως γνωστόν ο αθλητισμός έχει τις χαρές, τις λύπες αλλά και το μεγαλείο της ψυχικής έντασης για όλους όσους ασχολούνται μαζί του. Δημιουργεί φιλίες, κοινωνικούς δεσμούς, μα και πρόσφερες- προστριβές, που κατά κανόνα καταλήγουν στην δημιουργία σε ακόμη πιο ισχυρές φιλίες, αρκεί όλοι να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να προχωράμε μπροστά για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού. 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, όλοι εμείς οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να συζητάμε μεταξύ μας να αναζητάμε και να αναδεικνύουμε τα κοινά σημεία. Να συνθέτουμε, να πείθουμε, να συσπειρώνουμε, να εμπνέουμε, να κοινοποιούμε και να ανασταίνουμε τελικά την ελπίδα!.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπόλλας.

Αθλητικός Τομέας Ν.Δ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.