9/28/2018 06:20:00 μ.μ.
0

To Epidavros Triathlon είναι μία διήμερη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου και περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της αγώνες Τριάθλου διαφόρων αποστάσεων όπως και αγώνες κολύμβησης ανοικτής θάλασσας.  Στην πρόσφατη διοργάνωση το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2018 περίπου 400 αθλητές συνοδευόμενοι από την οικογένεια τους  ή τους φίλους τους συμμετείχαν στα  αγωνίσματα του Epidavros Triathlon.

Στα πλαίσια μιας καινοτόμου διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της διοργανώτριας εταιρεία του Epidavros Triathlon  whynot , του Πανεπιστήμιο Heilbronn / GER (Καθηγητής Dr. Sebastian Kaiser-Jovy), του Πανεπιστήμιο Novi Sad, Τμήμα Γεωγραφίας, Τουρισμού και Ξενοδοχειακής Διαχείρισης, / SRB (Καθηγητής Dr. Miroslav Vujicic) και με  την υποστήριξη του Δήμου Επιδαύρου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκπονείται ένα ερευνητικό πρόγραμμα με στόχο την μέτρηση της επίδρασης του Epidavros Triathlon στην οικονομία και στην κοινωνία της Επιδαύρου. Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Καθηγητή Dr. Sebastian Kaiser-Jovy (Heilbronn University / Γερμανία) ζήτησε από τους αθλητές καθώς και από τους συνοδούς τους πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, την διαμονή τους, το ταξίδι τους και την καταναλωτική τους συμπεριφορά γενικότερα για τις ημέρες που έμειναν στην Επίδαυρο.

Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι ένα αθλητικό γεγονός μεσαίου μεγέθους μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής   από τον οποίο η τοπική κοινότητα μπορεί να ωφεληθεί άμεσα και έμμεσα με διάφορους τρόπους. Με την κατάλληλη χρήση και ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ  και δεδομένης της υποστήριξης και της συμμετοχής της τοπικής κοινότητας και των διαφόρων ενδιαφερομένων, το Epidavros Triathlon μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ευημερία και την αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού του δήμου Επιδαύρου.  Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, το Epidavros Triathlon δημιούργησε άμεσο κύκλο εργασιών περίπου 150.000 EUR για το Σαββατοκύριακο του αγώνα και αυτό είναι μόνο το άμεσο αποτέλεσμα. Σε αυτό πρέπει να προσμετρηθούν μελλοντικές επιδράσεις καθώς και άλλες  έμμεσων και μακροπρόθεσμων θετικών εμπορικών επιπτώσεων στην περιοχή. Επίσης, σημειώνεται ότι η διοργάνωση προσέλκυσε σχεδόν 1.000 άτομα (αθλητές και επισκέπτες) στην Επίδαυρο, οι οποίοι δεν θα βρίσκονταν στην περιοχή χωρίς την εκδήλωση, γεγονός που οδήγησε στην πλήρη αξιοποίηση του ξενοδοχειακού δυναμικού και ως εκ τούτου υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον για τα διάφορα πολιτιστικά και ιστορικά σημεία της περιοχής. Η λεπτομερής παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σύντομα στην Επίδαυρο.

Το ερευνητικό αυτό έργο αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας και ζωτικής σημασίας συνεργασίας μεταξύ της κοινότητας της Επιδαύρου και της Σχολής Επιχειρήσεων και Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heilbronn / Γερμανία (Καθ. Kaiser-Jovy) σχετικά με τις κοινωνικό-οικονομικές και τουριστικές επιπτώσεις των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιδιώκοντας να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους βιώσιμης τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για την Επίδαυρο και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Αυτό περιλαμβάνει την αναζήτηση νέων τρόπων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αναπτύσσοντας μοναδικές αθλητικές δραστηριότητες γύρω από τα γνωστά ιστορικά μνημεία της.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.