9/27/2018 09:20:00 π.μ.
0

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, κ. Δημήτρης Συξέρης συμμετείχε στην συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Θέματα Υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπών διατάξεων» με την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ του Φορέα των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ο.Α.Ε.Ν. έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο κ. Συξέρης, ο οποίος και επιμελήθηκε των προτάσεων των Επιμελητηρίων έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων με τα Μέλη, με θεσμικούς επαγγελματικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, καθώς και με ειδικούς του συγκεκριμένου αντικειμένου, συμμετείχε στη συζήτηση μαζί με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Α.Ε.Ν κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση. 

Στην τοποθέτησή τους οι εκπρόσωποι των Νησιωτικών Επιμελητηρίων, επεσήμαναν ότι το Σ/Ν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για την ίδρυση και λειτουργία Υδατοδρομίων, γεγονός που θα συμβάλει στην καλύτερη διασύνδεση των Ελληνικών νησιών μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει θετικά σε τουριστικό πλαίσιο. Αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις, που έχει διαμορφώσει ο ΕΟΑΕΝ και έδωσαν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήσεις που δέχτηκαν από παριστάμενους βουλευτές

Στην συνεδρίαση – ακρόαση παρέστησαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο υφυπουργός κ. Νίκος Μαυραγάνης οι οποίοι δεσμεύτηκαν να συμπεριλάβουν προτάσεις του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στο τελικό νομοσχέδιο. Υποστήριξη στις προτάσεις του Επιμελητηριακού Φορέα, παρείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηλίας Καματερός και της Ν.Δ κ. Γιώργος Βλάχος, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της βουλευτού Α’ Πειραιά κας. Ελένης Σταματάκη, στην προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν για την προώθηση των προτάσεων τους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.