9/19/2018 10:51:00 π.μ.
0

Με την παρουσία του στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που μας χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτές δεν είναι μόνον ότι εμείς έχουμε ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας, ενώ ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε αποσπασματικά μέτρα μέσα στον πανικό του. Η ίδια η στόχευσή μας είναι εντελώς διαφορετική και την έχουν ήδη καταλάβει οι πολίτες.

Η ΝΔ θα μειώσει αμέσως και δραστικά τους φόρους και τις εισφορές στους εργαζομένους και στους εργοδότες γιατί μόνον έτσι, μπορεί να προκληθεί το αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η οικονομία, να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας

Και θα τα καταφέρουμε γιατί μπορούμε και γιατί είμαστε έτοιμοι. Έχουμε ήδη καταρτίσει εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή, τη βιομηχανία, την ενέργεια, τη ναυτιλία και τις υπηρεσίες. Θα τα καταφέρουμε γιατί είμαστε προσηλωμένοι στην προσέλκυση άμεσων επενδύσεων, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να στρέψουμε την επιχειρηματικότητα στην υγιή δράση, μακριά από το σάπιο κρατικοδίαιτο καπιταλισμό. Επιπλέον, στηρίζουμε τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φυσικά το επιχειρείν δίνοντας έμφαση στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά μπορούν να επιτευχθούν με:
Δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000€, από 22% που ισχύει σήμερα.

Μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα μερίσματα στο 5% από 15%. Έτσι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής για την φορολόγηση των επιχειρήσεων θα περιοριστεί δραστικά στο 24% από 40% που είναι σήμερα αποθαρρύνοντας τις προσλήψεις και ευνοώντας την φοροαποφυγή.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους Έλληνες κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια.

Μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%. Το μέτρο αφορά όλους τους εργαζομένους και θα εφαρμοστεί σταδιακά εντός τετραετίας με εμπροσθοβαρή τρόπο.

Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24% που είναι σήμερα και στη συνέχεια στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων. Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας θα γίνει πραγματικά ανταγωνιστική και το τόσο καθοριστικό για την χώρα και την οικονομία μας τουριστικό εισόδημα δεν θα εξαρτάται από την ευνοϊκή, σήμερα, γεωπολιτική συγκυρία.

Στόχος όμως, της επανεκκίνησης της οικονομικής δεν είναι γενικά η αύξηση του δημόσιου πλούτου, αλλά η κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία. Στόχος μας είναι η ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Γι’ αυτό θεσμοθετούμε:
1000 ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί και
μηνιαία κουπόνια ύψους 180 ευρώ σε νέα ζευγάρια για να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών επί ΝΔ.
Επίσης, αυξάνουμε τη δαπάνη για την στήριξη του του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) στο ένα δισ. ευρώ, ώστε να καλύπτει 800.000 συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Μακροπρόθεσμα το 0,5% του ΑΕΠ θα δίνεται για την στήριξη του ΕΕΕ.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το κεντρικό μας μήνυμα γιατί το πιστεύουμε. Δεν θα συμβιβαστούμε με τη μίζερη Ελλάδα του κ. Τσίπρα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προτιμούν να διαχειρίζονται τη φτώχεια που οι ίδιοι προκάλεσαν, μοιράζοντας επιδόματα σε αυτό που θεωρούν εκλογικό τους ακροατήριο. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να δώσει πολλές ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες, γιατί μόνον έτσι θα αμβλυνθούν οι σημερινές ανισότητες, μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Μόνο έτσι θα οικοδομήσουμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα που αξίζουν οι Έλληνες.

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.