9/17/2018 01:20:00 μ.μ.
0

==========================================

Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»,  Ευρωβουλευτής, Καθηγητής  Νότης Μαριάς συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών της περιοχής της μαρτυρικής Βιάννου από τα γερμανικά στρατεύματα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην περιοχή ΣελίΑμιρών.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς σε δηλώσεις του επισήμανε την ανάγκη διεκδίκησης εδώ και τώρα των γερμανικών αποζημιώσεων οι οποίες ως γνωστόν περιλαμβάνουν τις Πολεμικές επανορθώσεις, την εξόφληση του Κατοχικού Δανείου, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής  και την επιστροφή  των λεηλατηθέντων αρχαιολογικών μας θησαυρών. Για το λόγο αυτό θα εντείνει τον αγώνα του και εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιπλέον ο Νότης  Μαριάς κάλεσε για άλλη μια φορά  την Κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό. Δέσμευση την οποία έχει ήδη πάρει προεκλογικά από το 2014 ο Α. Τσίπρας.

Επισημαίνεται ότι ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής διοργανώνει διαδικτυακή ψηφοφορία στο http://www.warreparations.eu προκειμένου να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον χθες 15/9/2018 ο Νότης Μαριάς μίλησε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Ολοκαυτώματα και τις γερμανικές αποζημιώσεις το οποίο έλαβε χώρα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου που βρίσκεται στην ίδια περιοχή επισημαίνοντας ότι πρέπει να ενταθεί ο αγώνας για την διεκδίκηση των γερμανικών  αποζημιώσεων, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την αδράνεια της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό , η οποία κυβέρνηση μάλιστα εντελώς όψιμα και υποκριτικά θυμήθηκε για καθαρά προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους να ξεπαγώσει το περίφημο πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τις Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.