9/22/2018 01:06:00 π.μ.
0

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, η πρώτη Ιερατική Σύναξη για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Οι ιερατικές συνάξεις πραγματοποιούνται κάθε μήνα με την μέριμνα και την φροντίδα του Ποιμενάρχου μας.

Στην πρώτη ιερατική σύναξη μίλησε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εξέφρασε προβληματισμούς και ανέπτυξε θέματα που αφορούν στην ιερατική διακονία και αυτοσυνειδησία των κληρικών, σύμφωνα με το ποιμαντικό έργο που επιτελείται μέσα στη σύγχρονη κοινωνία.

Ανέφερε τον ζήλο που πρέπει να διακατέχει τον ιερέα, ο οποίος πρέπει να εργάζεται στην ενορία με πίστη, ανιδιοτέλεια, χαρά και καλοσύνη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα. Ενημέρωσε τους κληρικούς για την πορεία των έργων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, τη Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής που συνεχίζει τη λειτουργία της για δεύτερη χρονιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, τη λειτουργία των δύο Κέντρων Νεότητας  σε Άργος και Ναύπλιο, τα εσπερινά κηρύγματα κάθε Σάββατο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ναυπλίου και την Κυριακή στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος υπό του ιδίου του Σεβασμιωτάτου.

Τέλος, επισήμανε στους κληρικούς να ενημερώσουν τους νέους για την έναρξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων, τη συνέχιση των νεανικών συνάξεων που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Νεότητος στο Ναύπλιο κάθε Σάββατο στις 7:30 μ.μ για τους φοιτητές και νέους έως 40 ετών, καθώς και στο Άργος αντίστοιχα κάθε Κυριακή, στις 7:30 μ.μ με επίκαιρα θέματα από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.