9/25/2018 02:02:00 μ.μ.
0

Από τώρα οι ηγέτες των Σκοπίων τουλάχιστον όσοι προωθούν το Προσύμφωνο των Πρεσπών, προσπαθούν να ετοιμάσουν κάθε ενδεχόμενο διότι παρόλο που θεωρούν σχεδόν σίγουρη την αποδοχή, δεν είναι ακόμα σίγουροι αν θα επιτευχθεί το κατώτατο όριο συμμετοχής στο δημοψήφισμα που πρέπει να ξεπερνά το 50% του εκλογικού σώματος.

Έτσι για να εξασφαλίσουν την πορεία τους άρχισαν να λένε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτή η διπλή επιτυχία, το όλο θέμα θα ξαναπεράσει από τη Βουλή των Σκοπίων. Ουσιαστικά μετατρέπουν σε αυτή την περίπτωση το δημοψήφισμα σε ένα συμβουλευτικό.
Άλλωστε είναι ένα στοιχείο του Προσυμφώνου. Βέβαια αυτό γίνεται για να σώσουν ταυτόχρονα και την πολιτική τους καριέρα διότι η αντιπολίτευση θέλει να γίνουν εκλογές αν δεν πληροί όλες τις διαδικασίες το δημοψήφισμα.

Η όλη προπαγάνδα που έχει αναπτυχθεί αφορά μόνο και μόνο το πρόβλημα της Βόρειας Μακεδονίας και κανένα άλλο άρθρο από τα 20 του Προσυμφώνου διότι πολύ απλά είναι το μόνο σημείο συμβιβασμού επί της ουσίας αφού θα ήθελαν μόνο και μόνο τη λέξη Μακεδονία. Μόνο τα Συλλαλητήρια στην Ελλάδα απέρριψαν αυτό το ενδεχόμενο. Έτσι προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κενό μιλώντας ακόμα και στους επιχειρηματίες για τις χρυσές δουλειές που θα κάνουν στην πατρίδα μας αν επικρατήσει το ναι.

Βλέπουμε επίσης ότι το δημοψήφισμα δεν αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα. Έτσι και οι πολιτικοί της Ελλάδας που περιμένουν να ξεφορτωθούν αυτό το πρόβλημα μέσω των Σκοπιανών ας ετοιμαστούν από τώρα να αλλάξουν και να κανονίσουν την πολιτική πορεία πάνω σε αυτό το θέμα για να μην καούν οριστικά διότι οι νέοι Μακεδονομάχοι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να εγκαταλείψουν τον αγώνα λόγω άλλων συμφερόντων, ξεχνώντας την ιστορία του Ελληνισμού.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.