9/14/2018 06:24:00 μ.μ.
0

Στην  συνέντευξη  τύπου του  Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης (ΔΕΘ),  o  Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής  αναφέρθηκε κυρίως  στα Εθνικά θέματα, στο ζήτημα  των γερμανικών αποζημιώσεων, στην οικοδόμηση ενός  ειδικού Καθεστώτος  της Ελλάδας εντός  ΕΕ,  σε θέματα  οικονομίας, εκπαίδευσης,  επικαιρότητας καθώς και την στάση του Κόμματος  στις επόμενες ευρωεκλογές.

Σχετικά με το Σκοπιανό ο Ν. Μαριάς μίλησε για την κατάπτυστη Συμφωνία των  Πρεσπών που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τους σκοπιανούς  η οποία  εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, υπονομεύει την ιστορία και ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας μας.

Τόνισε δε πως με αυτή την Συμφωνία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε το δικαίωμα στον Ζάεφ να παριστάνει τον  δήθεν  «Μακεδόνα»,  να μιλάει για δήθεν «μακεδονική εθνότητα»,   δήθεν «μακεδονική γλώσσα»   και  δήθεν «μακεδονική υπηκοότητα».  Χαρακτήρισε φιέστα τον μονόλογο  Ζάεφ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στο Στρασβούργο στις 13/9  που στόχο είχε να στηριχθεί η κατάπτυστη αυτή Συμφωνία των Πρεσπών, διαδικασία την οποία  κατήγγειλε  και αποχώρησε εγκαίρως.

Ο Ν. Μαριάς  τέλος  ζήτησε δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών  ούτως ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός  για το εθνικό αυτό θέμα.

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας    μίλησε ξανά για την οικοδόμηση   ενός  Ειδικού Καθεστώτος  της Ελλάδας εντός  ΕΕ, μιας Ειδικής Σχέσης,  όπου η χώρα μας θα αποκτήσει ειδικές προνομιακές ρυθμίσεις και εξαιρέσεις για κλάδους της οικονομίας όπως η γεωργία-κτηνοτροφία, η ενέργεια, η ναυπηγική βιομηχανία, ο τουρισμός  και όπου η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να αναλάβει καθοριστικό ρόλο μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να χρηματοδοτήσει τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας οι οποίοι θα ενταχθούν στο εν λόγω Ειδικό Καθεστώς.

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία  και  την ανεργία ο Ν. Μαριάς συνοψίζοντας είπε μεταξύ άλλων πως εάν η Κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει το ποσό των 24 δις ευρώ που  περίσσεψε από το τρίτο δανειακό πακέτο και δεν το επέστρεφε ως pour boire  θα μπορούσε: α) να δημιουργήσει ένα Ταμείο Σωτηρίας Δανειοληπτών, προκειμένου να μην χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους από τα κοράκια  β) να προχωρήσει στην ανακεφαλοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων τα οποία λεηλατήθηκαν από το PSI και γ) να διαθέσει τουλάχιστον 6 δις ευρώ για την δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας .  Συμπλήρωσε δε ότι αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η Πατρίδα μας στα καυτά αυτά θέματα και όχι να συνεχίσει το κόψιμο των συντάξεων, την παραπέρα φτωχοποίηση της κοινωνίας και την  αφαίμαξη με την τεράστια φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.

Τέλος ο Ν. Μαριάς κάλεσε για άλλη μια φορά από το βήμα της ΔΕΘ τον Πρωθυπουργό να κάνει πράξη την προεκλογική εξαγγελία του 2014  και να εγγράψει τις γερμανικές αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό  καλώντας μάλιστα τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει στην εκτέλεση της αμετάκλητης Απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Αναφορικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές  διευκρίνισε ότι  το Κόμμα  «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» θα κατέβει αυτόνομα στις  ευρωεκλογές του Μαΐου 2019.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ' αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.